hren
 

Ni dva kola prije kraja nije poznato koliko klubova napušta 3. HNL – jug, stoga u novoj domaćoj utakmici Valu je potrebna pobjeda kako bi u svim mogućim kombinacijama bio izvan zone ispadanja. A u 1. Županijskoj ligi na rasporedu je posljednje kolo ove sezone. Jadran će sezonu zaključiti domaćom utakmicom protiv Uskoka, dok Gošk gostuje u Tučepima.

U situaciji kada se ni pri završetku sezone ne zna koliko klubova ispada, klubovi koji su na rubu ne mogu se baviti nikakvim kalkulacijama. Dvije ekipe gotovo sigurno napuštaju ligu (Orkan i Omiš), dok su ostali i dalje pod upitnikom. Val, Primorac 1929 i Zmaj (B) mogu postati žrtve smanjenja lige i dodatnih ispadanja dalmatinskih klubova iz viših rangova pa u pretposljednjem kolu s imperativom love pobjede koje mogu značiti priželjkivani ostanak. Val na domaćem terenu dočekuje Omiš koji se s ligom pozdravio u prošlom kolu, iako je kod kuće bio bolji od Zmaja (B) s minimalnih 1:0. Val je upisao prvu gostujuću pobjedu u pravi čas, a s nova tri boda pred domaćim navijačima napravili bi dobar korak ka ostanku. Utakmicu predvodi sudac Jerolim Čulina iz Pridrage, uz pomoćnika Ivana Čačića iz Zadra te Matka Palade iz Trogira, a prvi zvižduk oglasit će se u subotu u 17:30 sati.

33. kolo:
Subota, 27.5.2017., u 17:30 sati
Primorac (B) – Hajduk II
Kamen – Junak
Orkan – Primorac 1929
Neretva – Hrvace
Zmaj (M) – Croatia
Osk – Neretvanac
Val – Omiš
Zmaj (B) - Gošk
Jadran (LP) – Zadar

1. Županijska liga

Renesansno proljeće kaštelanskog nastupa u 1. Županijskoj ligi stiglo je kraju. Jadran i Gošk su među pet najboljih ekipa drugog dijela prvenstva, pa s razlogom mogu žaliti za sivom jeseni jer bi sigurno bili konkurenti za naslov. U posljednjem kolu Jadran i Gošk imaju jake suparnike, ali bez velikog bodovnog značaja.

Jadran na domaćem terenu dočekuje Uskok. Pet je bodova razlike između treće i četvrte ekipe lige, Uskok ne može ni naprijed ni nazad, dok Jadrana (KS) može prestići jedino imenjak iz Tučepa koji u isti termin dočekuje Gošk. U svakom slučaju, dobro odigrano proljeće osigurao je sućuračkom Jadranu mjesto u top pet ekipa lige.

Gošk u posljednjem kolu gostuje kod spomenutog Jadrana iz Tučepa. Gomiličani su u posljednje vrijeme pucački raspoloženi, pa su tako u zadnjih šest utakmica ostvarili pet pobjeda uz gol razliku 19:4. No, raspoloženje vlada i u redovima domaćina koji je u zadnjih šest utakmica izgubio samo jednu uz gol razliku 15:5.

26. kolo:
Nedjelja, 28.5.2017., u 17:30 sati
Postira Sardi – Jadran (S)
Glavice – Mosor
Jadran (KS) – Uskok
Vinjani – Urania
Jadran (T) – Gošk
Mračaj – Omladinac
Sloga (M) – Mladost (P)


KOMENTARI: