hren
 

NEZAPAMĆENA DOMINACIJA
Kaštelanski odbojkaši osvojili su pet titula pod njihovim sponzorstvom, a osnovali su i cijeli klub  koji sad čine novopečene prvakinje Hrvatske stoga je nemoguće u priči o kaštelanskom odbojkaškom čudu zaobići Marinu Kaštela, odnosno Josipa Berketa koji je odigrao veliku ulogu u cijeloj priči.

Što vas je uvelo u cijelu sportsku priču u Kaštelima, gdje je sve krenulo?

– U samim počecima krenuli smo s veslanjem, ali željeli smo i sport “s balunon” pa je krenula ženska odbojka u nižim rangovima. Tada se pojavio Ivan Rančić sa svojim vizijama za mušku odbojku, meni se odmah svidjelo što se na prvu vidjelo da je pozitivni luđak za tu priču i tu smo onda krenuli i u tom pravcu.

Ipak, od prošle sezone niste više glavni sponzor kluba, što se dogodilo?

– Nema nikakvih svađa ni zle krvi među nama, ne brinite. Moram priznati da sam se i ja malo zaletio, u jednom trenutku pokrivali smo sve od odbojke preko rukometa  pa do veslanja i jedrenja stoga smo s Ribolom dogovorili preuzimanje muškog odbojkaškog kluba koji time ništa nije izgubio, a sve je odrađeno u dobrim odnosima. Teško je na prvu shvatiti troškove svega toga, primjerice u Zagrebu su svi treneri na plaći Grada, kod nas toga nema.

Sigurno vas onda podjednako vesele ove dvije titule u muškoj i ženskoj konkurenciji?

– Naravno, Rančiću sam od srca čestitao, on je sada i izbornik reprezentacije i pravi primjer zdravog napretka u sportu. Uostalom, muški juniori i dalje treniraju u našoj dvorani, jasno je onda da smo u dobrim odnosima. S druge strane, ženski klub je naš projekt od temelja, to je jedna potpuno druga priča na koju samo posebno ponosan. Evo sada imamo tri cure koje su pozvane u reprezentaciju, druga ekipa nam je osvojila drugu ligu, imamo i dvije kadetske selekcije i uspješni smo na svim razinama.

Stignete li pogledati utakmice, koliko ste u tijeku tokom sezone?

– Na utakmice idem kad god mogu, ispratio sam sva finala, u regularnom dijelu sezone sve ovisi o obavezama. Ovisno o vremenu, veliki gušt mi je navečer prošetati do dvorane kad cure imaju trening. Vjerujte mi, u ovoj situaciji jedino zdravi sport može izvući ovu mladost! Stvarno imam poseban gušt u ovom poslu, puno cura i momaka su, uz to što su vrhunski sportaši, i vrhunski studenti, ponosan sam što ih odgajamo u pravom smjeru.

Uz sportske motive, moralo je biti i nekih poslovnih ideja?

– Dugo vremena sam razmišljao što gostima koji nam dolaze ponuditi u Kaštelima, more i plaža nisu ni blizu dovoljni. Svugdje u svijetu se jedna atrakcija uklapa u drugu i čini široku ponudu pa tako i mi sad u sklopu marine imamo dvoranu, za mjesec dana ćemo imati i moderni zatvoreni bazen, a velike korake napravili smo i u jedriličarstvu gdje završavamo neke projekte i planiramo održati regate po svjetskim standardima. Dakle, sport smo savršeno uklopili i napravili kompletnu sliku.

Izvor: Slobodna Dalmacija


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij