hren
 

U KATEGORIJI DO 70 KG
U Rumunjskom Ploiestiu održano je natjecanje Europskog kupa za kadete, na kojem je nastupilo 335 mladih judaša i 182 judašice iz 27 država, među kojima je u sastavu hrvatske reprezentacije bila i judašica JK Kaštela Mia Mihovilović, koja je dominirala u kategoriji do 70 kg i zasluženo osvojila zlatnu medalju.

Prvo kolo natjecanja donijelo je protivnicu iz Češke, Evu Prichystalovu, koju  je Mia rutinski pobijedila bacivši je na tri wazarija te potom na ippon. U drugom krugu Mia se sastala s Talijankom Martom Fiorini, s kojom je borba bila nešto teža pa se tek odlučuje  u "golden scoreu", ali ipak u Mijinu korist. Iako je u srazu s Izraelkom Inbar Lanir cijelu borbu imala prednost, Mia radi grešku zbog koje skoro gubi borbu, ali se sjajno vraća i opet odnosi pobjedu.
Konačno, u finalu, nakon nešto manje od pola izjednačene borbe, Turkinja Merve Topolgu stječe prednost koju Mia ubrzo nadoknađuje i onda ubacuje u višu brzinu te stječe prednost od jednog wazarija i slavlje je moglo početi, a ovim rezultatom Mia Mihovilović ispisala je još jednu stranicu klupske povijesti JK Kaštela.

Na Europskom kupu u Rumunjskoj nastupila je i druga članica JK kaštela, Nina Jurić u kategoriji preko 70 kg, no nije imala svoj dan. U prvoj borbi izgubila je od kasnije brončane Moldavke Oxane Diacenco, dok je u popravnoj borbi  ipak bilo bolje, ali nedovoljno za čvrstu Cosminu Danilu iz Rumunjske, koja je isto kao i Ninina prva protivnica, osvojila brončanu medalju.
Djevojke su i na ovom natjecanju nastupile pod budnim okom trenera Boška Rozge.


KOMENTARI: