hren
 

ZLATNA PRILIKA
Četvrto kolo rukometne Premijer lige za ostanak donosi nam derbi dna ljestvice koji će bitno odrediti pitanje borbe za ostanak. Ribola Kaštela na svom parketu dočekuje Metalac, dok obje ekipe čekaju poraz Rudara u Poreču za još veći zaplet situacije.

Prije tri tjedna kada je počinjala liga za ostanak Ribola je bila u teškoj situaciji. Bila je šest bodova udaljena od spasonosne zone, a nakon tri kola zaostatak se već prepolovio. Ključna utakmica u dosadašnjoj borbi pokazala se pobjeda Ribole protiv Rudara, koji je u prošlom kolu doživio poraz i od Metalca te sada oba kluba vrebaju njegovu poziciju koja donosi ostanak. U četvrtom kolu Ribola Kaštela izravno se sučeljava s Metalcem; pobjedom bi Ribola preskočila Metalac i došla na samo bod zaostatka za Rudarom, dok bi se Metalac pobjedom s njima izjednačio. Ribola je na ovaj izazov spremna, svjesna zlatne prilike koja im se namjestila. Ipak, u svijesti im je neočekivan poraz protiv Metalca na njihovom zadnjem gostovanju, što se sada za ambicije Kaštelana ne bi smjelo dogoditi.

„Ovo je prava prilika za nas. Znamo da nas je Metalac pobijedio u zadnjoj utakmici, ali to se sada ne smije dogoditi. Momci dobro treniraju, nabrijani su i jednostavno trebamo ući u utakmicu odlučno i napadački“, rekao je dopredsjednik kluba Željko Bujas.

Utakmica je po rasporedu u nedjelju, 30. travnja u dvorani na Sokolani u Kaštel Sućurcu s početkom u 18 sati.

4. kolo:
Poreč – Rudar
Zamet – Varaždin
Ribola Kaštela - Metalac


KOMENTARI: