hren
 

PO TRI ZLATA I SREBRA TE JEDNA BRONCA
Proteklog vikenda u Koprivnici je, u organizaciji Hrvatskog mažoret saveza i mažoretkinja grada Koprivnice, održano 21. Državno prvenstvo u mažoret plesu, na kojem su, među 750 natjecateljica iz 25 gradova, nastupile i Kaštelanske mažoretkinje te se okitile s tri zlatne, tri srebrne i jednom brončanom medaljom.

Kaštelanske mažoretkinje natjecale su se u sedam grupnih kategorije, dva sola i dva dueta, pri čemu ih je bodrio veći broj navijača pristiglih iz Kaštela, koji su zbog podrške svim natjecateljicama zaslužili pehar za fair play najbolju navijačku ekipu

Zlatne medalje Kaštelanke su osvojile u kategorijama tradicionalni mažoret ples minime mlađe,  marširajuća grupa mlađi juniori te tradicionalni mažoret ples seniori. Srebro im je pripalo u kategorijama  tradicionalni mažoret ples minime starije, tradicionalni mažoret ples mlađi juniori te exhibition grupa juniori. Brončana medalja osvojena je u kategoriji tradicionalni mažoret ples juniori.
Mažoretkinje su i na ovom prvenstvu vodile trenerice Alena Rako i Ivona Bašić.

Ovim uspjehom Kaštelanske mažoretkinje kvalificirale su se na predstojeće Europsko prvenstvo koje će se održati u Amsterdamu početkom mjeseca listopada ove godine. Kaštelanke koje su aktualne europske prvakinje u tradicionalnom mažoret plesu juniori, ove godine ponosno brane boje Hrvatske mažoret reprezentacije u kategoriji  tradicionalni mažoret ples seniori.

Foto: Dravainfo


KOMENTARI: