hren
 

U prvoj utakmici finala doigravanja Mladost Ribola Kaštela iskoristila je prednost domaćeg parketa i u finalnoj seriji do tri pobjede povela s 1:0. Bilo je 3:0 za domaću ekipu koja je ovom pobjedom ostala na dobrom putu prema obrani naslova prvaka.

Mladost Ribola Kaštela – HAOK Mladost 3:0
(28:26, 25:22, 25:22)
Kaštel Stari, Gradska dvorana
Suci: Bojan Brlas, Domagoj Niessner

Mladost Ribola Kaštela ispunila je svoj zadatak u prvoj utakmici: odličnom igrom pred svojim gledateljima stigli su do vodstva u finalnoj seriji. Iskusni Kaštelani znaju koliko je važno slaviti u prvoj utakmici, osobito protiv zagrebačke Mladosti koja već nekoliko godina ne pronalazi načina kako Rančićevim momcima oduzeti titulu prvaka. I ovoga puta utakmica je bila borbena do samoga kraja, iako bi na prvi pogled rezultat u setovima sugerirao drugačije.

Domaćin je nešto bolje ušao u susret, uspostavio je vodstvo i držao ga do prvog izjednačenja koje se dogodilo pri rezultatu 13:13. Domaćin je ponovo poveo i u završnicu ušao s dva poena prednosti (19:17). Međutim, Zagrepčani rade seriju 5:1 s kojom dolaze do vodstva od 22:20. Kaštelani nisu ostali dužni, već sjajnom reakcijom preokreću set u svoju korist, uspjevši anulirati čak tri set lopte gostujuće ekipe. U drugom setu HAOK Mladost je ta koja preuzima početnu inicijativu (7:5), ali ubrzo je motor domaćih proradio i u malo vremena bilo je 12:7 za Mladost Ribolu Kaštela. Ipak, set nije mogao bez još jedne drame pa su Zagrepčani to uspjeli dostići, ali u završnici seta Kaštelani bježe na sigurnu razliku za 2:0. Nešto slično dogodilo se i u trećem setu, s tim da je Mladost Ribola Kaštela imala 19:14. Zagrepčani su se vratili u igru pri rezultatu 21:20, no dalje nije išlo, a domaćin je ubrzo proslavio pobjedu.

Nakon utakmice zadovoljan je bio trener Rančić: „Uspjeli smo pobijediti i time moramo biti zadovoljni. Nismo očekivali da će biti lako, ali mislim da smo napravili ono što smo trebali i zato je ova pobjeda zaslužena. Neke stvari ćemo do uzvrata pokušati popraviti, ponajviše servis koji će morati biti na puno boljoj razini ako mislimo pobijediti i u Zagrebu za nekoliko dana.“

OK Mladost Ribola Kaštela: Višić, Kulušić, Giljanović, Đirlić, Corsini, Glaurdić, Polchlopek, Pervan, Ruiz, Ljaftov, Sabljić, Cikojević.
HAOK Mladost: Kos, Sabljak, Nikačević, Hanžić, Bakonji, Sedlaček, Strahija, Vujović, Prlić, Marelić, Brčić, Dukić.

Finale:
Mladost Ribola Kaštela – HAOK Mladost 3:0

Foto: Mladost Ribola Kaštela


KOMENTARI: