Ligu za ostanak otvorili su za vikend Zamet i Metalac. Domaćin je slavio rezultatom 32:26 te je privremeno preuzeo prvo mjesto na zablici. U dvoboju u srijedu sastaju se Poreč i Ribola Kaštela, a preostali dvoboj je između Varaždina i Rudara.

Slamka spasa za Ribolu vidi se na gostovanju kod neugodnog Poreča. Riboli Kaštela treba mini čudo da uspije izboriti ostanak u ligi, a za to ostvarenje prvotno im je potrebna pobjeda u Poreču. Sve osim pobjede dovodi Ribolu u što nezavidnu situaciju koja će ih prikovati kao prve putnike u niži rang. Porečani su trenutno druga ekipa uz vodeći Zamet koji ima isti broj bodova, ali i utakmicu više. Riboli je sada potreban svaki bod u gostima, a za prvu gostujuću pobjedu ove sezone pravi je trenutak u dvoboju 1. kola Lige za ostanak. Utakmica je po rasporedu u srijedu s početkom u 17 sati.

„Bit će teško ostvarit ostanak u ligi. Izgleda nemoguće, ali mi smo se s igračima dogovorili da se nećemo predati i da ćemo igrati dokle god imamo šanse. Momci su stvarno drugi dio sezone odigrali bolje, nijedna ekipa nije nas praktički nadigrala. Nismo pesimisti, ako ubilježimo barem bod u Poreču i u sljedećem kolu kod kuće dobijemo Rudara ponovo su karte sve otvorene“, rekao je dopresjednik kluba Željko Bujas.

1. kolo:
Zamet – Metalac 32:26
Poreč – Ribola Kaštela -:-
Varaždin – Rudar -:-


KOMENTARI: