hren
 

Veslački klub Marina Kaštela proteklog vikenda nastupio je na najjačoj međunarodnoj regati u regiji u ovom dijelu sezone. Nastupila su četiri kadeta,osam juniora b I dva seniora.

Prvog dana natjecanja prvi su na stazu u finalnim trkama izašli najmlađi te su Frane Milan i Franko Krešo u samcima osvojili dvije brončane medalje, dok su se druga dvojica kadeta, Ivan Banovac i Matej Zović dostojno borili u svojim trkama. Treba napomenuti da je Matej mlađi dvije godine od ostalih veslača s kojima se utrkivao, a Ivan jednu godinu pa je i njihov rezultat tim više vrijedan.

Drugi dan natjecanja su kadeti veslali u dvojcima na pariće gdje su se Franko Krešo i Ivan Banovac okitili brončanom medaljom dok je Frani Milanu i Mateju Zoviću ovaj put ipak falilo čvrstine u zaveslaju da bi se borili za medalju.

Seniori Čavka i Samardžić su prvi dan nastupili u malim čamcima (samac  i dvojac). Čavka u samcu nije uspio izboriti mjesto u finalu jer samac ipak nije njegova disciplina,a za ovu trku nije imao partnera s kojim bi probao veslati dvojac, dok je Samardžić u dvojcu bez kormilara osvojio treće mjesto sa svojim partnerom Plišićem iz VK Jadran Rijeka.
Drugi dan natjecanja veslali su se četverci bez kormilara gdje je Čavka u kombinaciji sa VK Jarunom osvojio treće mjesto, a Samardžić u kombinaciji sa VK Jadran Zadar,Jadran Rijeka i Mladost osvojio drugo mjesto.

Nakon uskršnjih praznika, veslačice i veslače čeka sljedeća regata Kupa Dalmacije, koja će se održavati u Dubrovniku 22. travnja.


KOMENTARI: