hren
 

Ove subote na rasporedu su prve polufinalne utakmice doigravanja za prvaka Hrvatske u odbojci u konkurenciji seniora i seniorki. Kaštelanski predstavnici igraju domaće utakmice s početkom u 17:30 sati.

Aktualni prvak sigurnim korakom ide prema obrani naslova najboljeg u državi. Stopostotni učinak iz prve i druge faze natjecanja nastavili su u četvrtfinalu kada su sa sveukupnih 6:0 prošli Kitro Varaždin. U polufinalu ih čeka ozbiljnija ekipa, ali ne i nepremostiva prepreka. Štoviše, Kaštelani u međusobnim okršajima s Mursom Osijek imaju omjer 20-2. Mursa se u drugom dijelu prvenstva nije nakupila bodova. Zaredala je poraze u svih šest utakmica, a do polufinala stigli su tek u trećoj utakmici protiv Centrometala. U prvom susretu Centrometal je slavio s 3:2, u uzvratu su Osječani uzvratili istim rezultatom, a u odlučujućoj utakmici bilo je 3:0 za Mursu. Utakmicu sude Ivica Špadina i Vedran Juravić.

Polufinale:
Subota, 8.4.2017.
Mladost Ribola Kaštela – Mursa Osijek, 17:30 sati
HAOK Mladost – Rijeka, 20:30 sati

Superliga (seniorke)

Iza Marine Kaštela za sada je sjajna sezona; dva trofeja, nastup u europskom natjecanju, rekordan niz bez poraza. Jedinu crnu točku zadala im je zagrebačka Mladost u posljednjoj utakmici drugog dijela, koja je ionako bila bez rezultatskog značaja. Marinke trenutno igraju najbolju odbojku i smiješi im se prvi naslov prvaka u povijesti. No, u posljednje vrijeme dobre partije pružaju i Porečanke koje se im se nalaze na putu do finala. Odbojkašice Poreča prvi dio sezone odigrali su loše, a potom su se na proljeće probudile i u dvanaest utakmica ubilježile deset pobjeda. U međusobnim omjerima Marina zna kako je neugodno igrati s njima jer su do ove sezone gubile četiri puta zaredom. No, u dva posljednja susreta Marina je ostvarila dvije pobjede, a trener domaćih zna kako ih pobijediti i treći put. Utakmicu sude Vedran Juravić i Ivica Špadina.

Polufinale:
Subota, 8.4.2017.
Osijek – HAOK Mladost, 18 sati
Marina Kaštela – Poreč, 20 sati


KOMENTARI: