hren
 

Završetkom regularnog dijela prvenstva započela je izravna borba rukometaša za prvaka i za ostanak. Ribola Kaštela nalazi se u nezavidnoj situaciji, gotovo nemogućoj misiji spašavanja premijerligaškog statusa u kojoj kreću tek u srijedu. Marina Kaštela u 2. HRL – jug za seniorke bez opterećenja mogu odigrati posljednja dva kola jer unatoč pobjedama ili porazima drugo mjesto je zacementirano.

Liga za ostanak ove godine broji šest klubova. Među njima je Ribola Kaštela koja kao posljednjeplasirana ekipa ima minimalne šanse da i sljedeće sezone bude u Premijer ligi. Iako su na proljeće igrali dobro i ostvarili nekoliko pobjeda, kao ključ trenutnog neuspjeha pokazala se jesenski dio prvenstva. Ribola sada izgleda drugačije, igrači bolje treniraju, svjesni su teške situacije, ali se ne predaju. Ovog vikenda je pauza, a prvi okršaj imaju u srijedu u Poreču. Iz lige ispadaju dvije ekipe, Ribolin spas udaljen je šest bodova koje u narednih deset utakmica treba dostići.

„Mi smo trenutno u nezavidnoj situaciji. Bit će teško ostvarit ostanak u ligi, za to nam treba sigurno sedam pobjeda. Izgleda nemoguće, ali mi smo se s igračima dogovorili da se nećemo predati i da ćemo igrati dokle god imamo šanse. Momci su stvarno drugi dio sezone odigrali bolje, nijedna ekipa nije nas praktički nadigrala, jedino što smo kiksali bilo je protiv Metalca kod kuće. Nismo pesimisti, ako ubilježimo barem bod u Poreču i u sljedećem kolu kod kuće dobijemo Rudara ponovo su karte sve otvorene“, rekao je dopresjednik kluba Željko Bujas.

1. kolo:
Zamet – Metalac
Poreč – Ribola Kaštela
Varaždin - Rudar

2. HRL – jug (seniorke)

U prošlom kolu riješeno je pitanje prvaka Dalmacije, Petason Vranjic remijem u Kaštelima osigurala je svoj naslov. Stoga Marina u posljednja dva kola nema nikakvih opterećenja, u sendviču između Petasona i Sinja dovoljan je razmak kojim je Marina sigurno viceprvak. U subotu baš gostuju kod Sinja, trećoj ekipi prvenstva sa šest bodova manje. Sinjanke su se u drugom dijelu prvenstva razigrale i ostvarile nekoliko važnih pobjeda s kojom su došli na dobru poziciju u prvenstvu.

17. kolo:
Hoteli Makarska – Dubrovnik
Metković – Orkan
Sinj – Marina Kaštela
Petason Vranjic – ŽARK Split
Zadar, slobodan


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij