hren
 

SREBRO ZA MATEA I BRONCA ZA JOSIPA
Kaštelanski boksači iz „Leonida“, inače podružnice splitskog "Pit Bulla", vratili su se s juniorskog prvenstva Hrvatske okićen s dvije medalje. Mladi Mateo Maljković osvojio je srebro, dok je Josip Lučić ugrabio broncu.

„Leonid“ je započeo svoj rad prije tri godine, smješten na cesti u Kaštel Starom pokraj stadiona nogometnog kluba „Val“, a vode ga profesionalni borac Boris Vujević i pomaže mu trener Stipan Majić. Prvi ozbiljniji rezultat ostvarili su na juniorskom prvenstvu Hrvatske održanom u Zadru, dvije medalje velika je stvar za podružnicu Pit Bulla koji je u usponu unatoč ograničenim uvjetima rada.

Mateo Maljković osvojio je srebro u kategoriji do 90 kilograma, a Josip Lučić broncu u kategoriji do 66 kilograma. Po riječima Borisa Vujevića to je samo početak.
„Ovo je veliki uspjeh za nas. Kad se uzmu u obzir svi uvjeti u kojima radimo, ova dvorana je premala za ono što nama treba, ali se ipak tu nalazimo. Naša ekipa ima potencijala, ali fale uvjeti i pozadina da bi mogli ostvariti još veći uspjeh. Osobito bih spomenuo Maljkovića koji je s nama tek pet mjeseci, a već je došao do svoje prve medalje. Također, tu je i Josip Lučić koji je od početka s nama i izrastao je u dobrog borca. Na prvenstvu je nedostajalo malo sreće, no vrijedi spomenuti da su i Maljković i Lučić izgubili od boksača koji su uzeli zlato“.

Vujević je na koncu napomenuo da se može trenirati i rekreativno te je otvorio mogućnost uvođenja besplatnog termina u trajanju od mjesec dana. Svi zainteresirani mogu se javiti na kontakt broj 097/608-9393.


KOMENTARI: