hren
 

Na završnici regionalnog prvenstva Hrvatske za mlađe kadetkinje Marina Kaštela uvjerljivo je osvojila titulu najboljih u Dalmaciji i time izborila plasman na samu završnicu hrvatskog prvenstva.

Marina Kaštela u regularnom dijelu prvenstva bila je uvjerljivo prva s čak šesnaest pobjeda u sedamnaest utakmica. Izgubili su samo četiri seta, a upravo su tri bila 'kobna' za prvi i jedini poraz. Prvenstvo su završili s čak osam bodova prednosti nad drugoplasiranim Splitom kojeg su svladali u finalu završnice odigranog za vikend.

Marina je bila u Grupi B sa Solinom, Mertojakom i Novom Mokošicom. Kaštelanke su u prvom kolu svladale Mertojak rezultatom 2:1. Iako su odbojkašice Mertojaka kod 1:0 uspjele izjednačiti rezultat, Marina je uzvratila u trećem setu dopustivši gošćama da osvoje samo jedan poen! Potom je uslijedila laka pobjeda protiv Solina i Nove Mokošice rezultatom 2:0. Istim rezultatom Marina je slavila u četvrtfinalu protiv Zadra, a u polufinalu su ih ponovo dočekale Sinjanke. Marina je prošla dalje i u finalu zasluženo svladala Split.

Za najbolju igračicu regionalnog prvenstva izabrana je kapetanica Marine Klara Jureta. Osim toga, Marina Kaštela ima najbolju tehničarku  Karlu Rožić i najbolju srednju blokericu Jelenu Zdilar.

Grupa B:
Marina Kaštela  3  +5  8
Solin  3  +2  6
Mertojak  3  -1  4
Nova Mokošica  3  -6  0

Četvrtfinale:
Trogir – Solin 2:1
Marina Kaštela - Zadar 2:0
Sinj – Brda 2:1
Kaštel Lukšić – Split 0:2

Polufinale:
Trogir – Split 1:2
Marina Kaštela – Sinj 2:0

Finale:
Marina Kaštela – Split 2:0


KOMENTARI: