hren
 

SOLIDNI KAŠTELANI
Međunarodni majstor Franjo Bilobrk pobjednik je Prvenstva županije Splitsko - dalmatinske za 2017. godinu koje se održavalo od 25. ožujka do 2. travnja u splitskoj sveučilišnoj knjižnici. Bilobrk je bez poraza završio prvenstvo i s ostvarenim učinkom 7 iz 9 za pola boda ostavio iza sebe najbliže pratitelje: IM Ivicu Armandu, IM Filipa Ljubičića te prvokategornika Martina Zorislava Džaju.

Upravo je Džaja, uz Bilobrka, glavno ime prvenstva jer je odigrao turnir na vrhunskoj razini - rejting performans mu se zaustavio na čak 2333, pa je shodno tome zaradio ogromnih 86 rejting bodova! Sjajan rezultat za šahovskog prvokategornika kojega u posljednje vrijeme nismo uočavali na turnirima, ali se očito vratio u šahovsku arenu vrhunski pripremljen.

Od kaštelanskih šahista najuspješniji pojedinac je prvokategornik Ante Maras koji se s ostvarenih 5,5 iz 9 i +11 rejting boda skrasio na podjeli 8. mjesta. MK Ivica Brkić ima istovjetni bodovni učinak od 5,5 iz 9, ali je odigrao ispod očekivanog rezultata, pa je s rejtingom u minusu. U skupini igrača s 4,5 iz 9 su Franino Andromak, Krešimir Andromak i Jakov Grbeša (Franino i Krešimir sa zaradom u rejtingu), dok je desetogodišnji Marin Grgantov ostvario 3 iz 9 i ovaj mu je nastup prvenstveno poslužio kao važan segment u stjecanju iskustva i doprinos šahovskom razvoju.


KOMENTARI: