hren
 

Kaštelanska odbojka ove sezone cvjeta na svim nivoima. Nakon što su Mladost Ribola Kaštela i Marina Kaštela briljirali u prvom i drugom dijelu prvenstva, te kao favoriti koračaju prema finalu doigravanja, odličnom uspjehu priključila se i druga ekipa Marine Kaštela koja je 2. Nacionalnu odbojkašku ligu osvojila bez poraza.

Šesnaest pobjeda u šesnaest utakmica – takav je niz Marine Kaštela II u 2. Nacionalnoj odbojkaškoj ligi podskupini jug. Ekipa predvođena trenerom Goranom Jahurom ispustila je samo jedan bod u cijelom prvenstvu, dok su svi ostali protivnici padali redom. Niz je započeo pobjedom u Dubrovniku, a tek u sedmom kolu Split II, koji je završio kao drugoplasirani, uspio je osvojiti dva seta i tako uzeti barem jedan bod. Dalje su se pobjede nizale bez velikih problema, rijetke su bile ekipe koje bi osvojile makar jedan set. Posebno vrijedi istaknuti pobjedu protiv Župe Dubrovačke sa 25:5, 25:2 i 25:16. Ono što uspjeh čini još većim jest činjenica da je ekipa Marine II prosječno stara 17 godina, u odnosu na većinu drugih ekipa koje su sastavljene od seniorki.

Iako prvenstvo još nije službeno gotovo te je još ostalo nekoliko utakmica neodigranih, Marina Kaštela II kompletirala je svoje utakmice i stvorila nedostižnih dvanaest bodova nad drugoplasiranim Splitom.

„Završili smo sezonu bez poraza i to je velik uspjeh za nas, pogotovo jer je ekipa uglavnom sastavljena od kadetkinja. S ovim smo izborili nastup u 1. B Nacionalnoj ligi jug gdje ćemo se natjecati s boljim ekipama, ali glavni cilj jest razvoj mladih igračica za prvu ekipu Marine Kaštela“, rekao je trener  Jahura.

U 1. B ligi ove sezone bilo je devet ekipa, a prvenstvo je osvojila ekipa Splita ispred Sinja i Makarske. Za Marinu Kaštela II ovo će biti najveći mogući rang zbog nastupa prve ekipe u Superligi.

„Htio bih samo još spomenuti da osim Marine Kaštela II, značajan uspjeh postižu i kadetkinje Marine Kaštela u njihovoj svojstvenoj ligi. Imamo petnaest pobjeda i samo jedan poraz te smo se plasirali dalje u završnicu prvenstva“, napomenuo je Jahura koji sjajno radi s omladinskim pogonom kaštelanskog kluba.

Tablica:
Marina Kaštela II  16  +42  47
Split II  14  +27  35
Nova Mokošica  15  +15  31
Solin  14  +13  26
Zadar III  16  +0  24
Bibinje  15  -9  17
Dubrovnik II  13  -16  12
Kaštela DC II  -35  6
Župa Dubrovačka  15  -38  3


KOMENTARI: