hren
 

SVA TRI KAŠTELANSKA PREDSTAVNIKA DOMAĆINI
Osam najboljih ekipa u konkurenciji seniora i seniorki od srijede započinju posljednju dionicu borbe za naslov prvaka. Dva kaštelanska predstavnika, Mladost Ribola Kaštela u muškoj konkurenciji te Marina Kaštela u ženskoj konkurenciji predvode listu klubova u lovu na pehar najbolje ekipe lige.

Peterostruki prvak ušao je u doigravanje kao vodeća ekipa koja je u svih dvadeset utakmica upisala pobjedu. U četvrtfinalu će se susresti sa varaždinskim Kitrom koji je u tijesnoj završnici regularnog dijela 1. lige ipak zauzeo drugo mjesto zaostavši za vodećim Medicinarom samo jedan bod. Kaštelani su kvalitetnija ekipa te se očekuje pobjeda na domaćem terenu. Utakmicu sude Marija Jakovac i Ante Jukić.

Četvrtfinale:

Srijeda, 29.3.2017., 20:30
HAOK Mladost – Medicinar

Četvrtak, 30.3.2017.
Mursa Osijek – Centrometal, 17:30
Mladost Ribola Kaštela – Kitro Varaždin, 19:30
Rijeka – Sisak, 20

Superliga (seniorke)

Doigravanje za prvakinje Hrvatske započinje već u srijedu kada će se odigrati prve četiri utakmice. Četvrtfinale će otvoriti favorizirana Marina Kaštela koja na svom parketu dočekuje zagrebački Olimpik s početkom u 17:45 sati. Olimpik se kao druga ekipa 1. lige plasirala u samu završnicu prvenstva, a bez obzira na ishod od sljedeće sezone nastupat će u Superligi. Petnaest minuta kasnije u Zagrebu HAOK Mladost dočekuje Rijeku, a preostala dva para su Osijek – Nova Gradiška te Kaštela DC – Poreč u večernjim terminima.

Marina Kaštela zasigurno je najveći favorit za osvajanje titule prvaka, a prva prepreka im je Olimpik. Olimpik se plasirao dalje zahvaljujući pobjedi protiv Brda u posljednjem kolu, čime su za jedan bod preskočili Drenovu i ostvarili povijesan uspjeh. Ipak, protiv Marine Kaštela teško da će uspjeti ostvariti nekakvu senzaciju. Utakmicu sude Vedran Juravić i Ivica Špadina.

Do pobjede bi pak mogla doći Kaštela DC. Malene još čekaju svoju prvu pobjedu u novoj godini, Porečanke su prva meta domaćoj ekipi. Porečanke su bile uvjerljivo prve u drugoj skupini Superlige u kojoj su imali deset pobjeda i samo dva poraza. U međusobnom srazu obje su ekipe ostvarile po jednu pobjedu rezultatom 3:0. Utakmicu sude Ivica Špadina i Vedran Juravić.

Četvrtfinale:

Srijeda, 29.3.2017.
Marina Kaštela – Olimpik, 17:45h
HAOK Mladost – Rijeka, 18h
Osijek – Nova Gradiška, 19:30h
Kaštela DC – Poreč, 20h


KOMENTARI: