hren
 

VELIKO PRIZNANJE KAŠTELANSKOM TRENERU
Kaštelanin Ivan Rančić novi je izbornik hrvatske odbojkaške reprezentacije! Vijest je stigla iz Hrvatskog odbojkaškog saveza koji se sastao nakon odlaska dosadašnjeg izbornika Igora Šimunčića, a samu vijest potvrdio je oduševljeni Rančić:

- Presretan sam, ovo je kruna mog dosadašnjeg rada. Ne mogu vam trenutno opisati taj osjećaj, jednostavno sam presretan, ovo mi puno znači. Smatram da je ovo velika stvar za mene i za Kaštela- kazao je Rančić.

Ivan Rančić  sa nepunih 38 godina  ima iznimo uspješnu karijeru i kao igrač i kao trener. Posljednjih šest godina donosi trofeje u Kaštela, a posebno vrijedi istaknuti pet uzastopnih naslova prvaka s ekipom Mladost Ribola Kaštela. Trenerskim poslom srušio je dominaciju zagrebačke Mladosti u domaćem prvenstvu, a kako je krenulo ove sezone polako se smješka i šesta titula najboljeg u državi. Ipak, voditi reprezentaciju poseban je izazov, a tog je svjestan i novi izbornik.

- Znam da će mi trebati puno podrške, ali mislim da sam sposoban voditi reprezentaciju. Ono što želim naglasiti jest da želim stvoriti dugoročan projekt i želim spremati generaciju za veliko natjecanje za dvije godine. Sada su na redu kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, a meni će trebati neko vrijeme da se prilagodim na novi posao. Dobra stvar je što većinu momaka iz reprezentacije poznajem pa će to dosta olakšati posao - naglasio je Rančić.

Kvalifikacijski turnir odigrat će se u Zagrebu od 24. do 28. svibnja, a hrvatski će odbojkaši odigrati pet utakmica. Među suparnicima su jaka Srbija te Bjelorusija, Danska, Norveška i Švicarska. Prvoplasirana ekipa izborit će plasman na Svjetsko prvenstvo koje se iduće godine igra u Bugarskoj i Italiji, a drugoplasirana ekipa ide u treći krug kvalifikacija. Hrvatska je trenutno 20. reprezentacija svijeta, te će posebnu borbu voditi s Bjelorusijom i Danskom koji su po rangu na sličnoj poziciji.

Hrvatska odbojkaška reprezentacija samo je jednom sudjelovala na Svjetskom prvenstvu i to 2002. godine u Argentini kada su ispali u prvoj rundi. Jedina dva zapažena nastupa ostvarili smo 2006. i 2013. godine osvojivši srebro u Europskoj ligi. Zanimljivo, oba puta igralo se u Turskoj.

Ivanu Rančiću želimo puno uspjeha u vođenju hrvatske muške odbojkaške reprezentacije!


KOMENTARI: