hren
 

CRNO-BIJELI SVIJET NA MALAČKOJ
Šahovski klub Petar Sedlar Pepe i ove je godine u povodu rođendana svog grada, organizirao šahovski turnir gradova prijatelja, koji se održao u planinarskom domu na Malačkoj.

U skladu s tradicijom održavanja ovog turnira, na njemu su nastupile dvije ekipe šahovskog kluba domaćina te ekipa šahovskog kluba Ban Jelačić iz Zaprešića, dok je ove godine ekipu šahista iz Kiseljaka, koji su bili spriječeni stići u Kaštela, zamijenila ekipa šahovskog kluba Brda iz Splita.

Četiri ekipe sa četiri natjecatelja i jednom rezervom igrali su po Berger sustavu, 3 kola. U prvom turniru na 10 minuta, najbolja je bila ekipa Brda, ekipe kaštelanskog kluba Petar Sedlar Pepe zauzele su drugo i treće mjesto dok su šahisti iz Zaprešića završili kao četvrti.
U drugom turniru, na 5 minuta, situacija je bila potpuno drugačiju pa su članovi kluba iz Zaprešića bili najbolji, Brda druga, a kaštelanske ekipe na trećem i četvrtom mjestu.

Ovaj turnir sudio je državni sudac Stjepan Gudelj, a šahisti gradova prijatelja ove će se godine ogledati na turnirima u Zaprešiću i Kiseljaku, povodom obilježavanja dana ova dva grada.


KOMENTARI: