hren
 

Ribola Kaštela u borbi za opstanak ovog vikenda traži svoje prve gostujuće bodove u Varaždinu, dok Marina Kaštela u 2. HRL – jug za seniorke gostuje na samom jugu protiv Dubrovnika.

S dvije domaće pobjede Ribola gaji nadu da će i sljedeće sezone boraviti u Premijer ligi, međutim, još je dug put do pomicanja s dna ljestvice. Nastavljati nizati domaće pobjede je imperativ, ali se Ribola treba potruditi ostvariti vrijedan rezultat i u gostima. Ove sezone izvan svoje dvorane trpe samo poraze, ali Kaštelani bi mogli u Varaždinu iskoristiti slabost domaće ekipe. Varaždin je u drugi dio prvenstva ušao bez pobjede. Imaju dva remija i poraz te se nalaze na šestom mjestu. Iako su na sredini tablice, samo tri boda udaljeno je drugo mjesto koje gleda u leđa Dubravi koja je već stvorila dobru prednost. Može li Ribola napokon do bodova u gostima saznat ćemo u subotu s početkom u 17 sati.

14. kolo:
Spačva – Dubrava
Poreč – Metalac
Varaždin – Ribola Kaštela
Zamet - Rudar
Umag – Gorica

2. HRL – jug (seniorke)

Marina Kaštela u dvanaestom kolu gostuje u Dubrovniku kod šeste ekipe prvenstva. Dubrovčanke nakon devet odigranih utakmica imaju tek četiri pobjede te sa osam bodova dijele mjesto sa Sinjom i Zadrom. Marina je u prošlom kolu nanijela težak poraz Zadru od čak dvadeset poena razlike, dok je Dubrovnik poražen protiv Orkana rezultatom 23:21. Marina je u prvom dijelu prvenstva pobijedila Dubrovnik s 30:20, te unatoč dugom putu na jug Hrvatske slove kao favorita u ovoj utakmici.

12. kolo:
Dubrovnik – Marina Kaštela
Zadar – ŽARK Split
Hoteli Makarska – Petason Vranjic
Metković – Sinj
Orkan, slobodan


KOMENTARI: