hren
 

Ovoga vikenda nastavlja se borba u domaćem prvenstvu. Ribola Kaštela i Marina Kaštela u svojim natjecanjima više nemaju pravo na kiks. Da bi opstala u ligi, Ribola mora osvajati bodove barem na domaćem parketu, a upravo Zamet stiže ove nedjelje na Sokolanu u 18 sati. Nakon njih na parket izlazi Marina Kaštela koja ne smije izgubiti bodove ukoliko žele ostati u utrci za prvakinje 2. HRL – jug.

Kaštelanski rukometaši i dalje su u rezultatskoj krizi, osobito na gostujućim terenima u kojima nema bodova na vidiku. Prošlog tjedna, pak, ostvarena je prijeko potrebna pobjeda kod kuće protiv Gorice, a to isto Ribola treba ponoviti i u susretu sa Zametom. Riječani su upali u krizu rezultata, u posljednjih šest prvenstvenih utakmica upisali su samo jednu pobjedu, uključujući i dva poraza u europskom natjecanju U gostima su do sada ostvarili samo dva boda, što ih je srozalo na sedmu poziciju sa samo deset bodova. Pozitivno za Ribolu jest domaći parket na kojem je do sada tri puta slavila protiv Zameta u tri susreta, a u prošlom međusobnom susretu u Rijeci bilo je neriješenih 19:19. Može li se Ribola napokon dignut s dna i slaviti u utakmici saznat ćemo u nedjelju u 18 sati.

13. kolo:
Gorica – Spačva
Rudar – Umag
Ribola Kaštela – Zamet
Metalac - Varaždin
Dubrava - Poreč

2. HRL – jug (seniorke)

Nakon prošlotjednog neočekivanog kiksa protiv Hoteli Makarska (28:28), Marina Kaštela nastavlja svoje prvenstvene obveze u domaćem susretu protiv Zadra. Zadranke se nakon deset utakmica nalaze na sedmoj poziciji sa samo tri pobjede, ali imaju i dvije utakmice manje. Marina je u jesenskom dijelu bila bolja s visokih osam razlike (29:21) te u ovom susretu nemaju pravo na pogrešku ukoliko misle ostati u borbi za prvo mjesto pored Petasona koja je već odmakla na tri boda. Utakmica je po rasporedu u nedjelju u 20 sati.

11. kolo:
Petason Vranjic – Metković
ŽARK Split – Hoteli Makarska
Marina Kaštela – Zadar
Orkan - Dubrovnik
Sinj, slobodan


KOMENTARI: