U petak je odigrana utakmica MEVZA lige između kaštelanske Mladosti i slovenskog ACH Volley Ljubljana. Bolja je bila gostujuća ekipa s 3:0 čime je osigurala prvo mjesto uoči doigravanja.

Mladost Ribola Kaštela – ACH Volley Ljubljana 0:3
(20:25, 11:25, 24:26)

Kaštel Stari, Gradska dvorana
Suci: Sonja Simonovska, Slobodan Kovačević

Mladost Ribola Kaštela i dalje je bez pobjede u MEVZA ligi. Na domaćem parketu poraženi su od slovenskog ACH Volley iz Ljubljane koja je s nova tri boda osigurao prvo mjesto uoči doigravanja. Kaštelani su dali sve od sebe, imali su dobar dio utakmice vodstvo, ali su ga protiv iskusne i jake protivničke ekipe ispustili. U prvom setu Mladost je imala vodstvo u dvije prve dionice – bilo je 8:5 i 16:14. Međutim, gosti do kraja rade seriju 11:4 i preokreću set u svoju korist. U drugom setu Slovenci su pokazali bolju i uvjerljiviju igru te su sa 25:11 stigli do sigurnih 2:0. Mladost se držala do rezultata 8:5, a potom su gosti ponovo ušli u nezaustavljivu seriju s kojom su stigli do bodova.

Treći set mogao je biti prekretnica i šansa za povratak u utakmicu domaćoj ekipi. Iako je do kraja prve dionice gubila sa 8:7, u sljedeće dvije Mladost je imala vodstvo od 16:15 i 21:19. Međutim, Slovenci i to prestižu i u kratkom produžetku trećeg seta rješavaju pitanje pobjednika. ACH Volley Ljubljana zaključit će svoju turneju u Kaštelima subotnjom utakmicom protiv Posojilnice s kojom će Mladost odigrati u nedjelju u 18 sati.

Mladost Ribola Kaštela: Visić, Tomić, Giljanović, Đirlić, Corsini, Glaurdić, Polchlopek, Pervan, Ruiz, Ljaftov, Sabljić. Trener: Ivan Rančić

ACH Volley Ljubljana: Flajs, Kozamernik, Kovačič, Purić, Satler, Pleško, Jurić, Kumer, Štern, Pokeršnik, Buculjević, Armenakis. Trener: Zoran Kedačič

Tablica:
ACH Ljubljana  7  +16  19
HAOK Mladost  6  +4  12
Tirol Innsbruck  6  +7  12
Nitra  6  +6  12
Posojilnica  6  +0  9
Spartak Myjava  6  -5  6
Calcit Kamnik  4  -5  4
Mladost Ribola Kaštela  5  -12  1
Vegyesz Kazincbarcika  4  -11  0


KOMENTARI: