MLADOST GOSTUJE U ŠIBENIKU
Dva su kola prije kraja prvog dijela prvenstva. Borba za vodeću poziciju u konkurenciji seniora i seniorki još uvijek traje, iako su kaštelanski klubovi trenutno u prednosti. Ovoga vikenda na rasporedu su nove utakmice, jedino Kaštela DC igra kod kuće.

Trenutno vodeća ekipa prvenstva ovog vikenda gostuje u Šibeniku u pauzi između dva ogleda u MEVZA kupu i to u sklopu 13. kola domaćeg prvenstva. Za sada neporažena Mladost Marina Kaštela juri prema ulasku u doigravanje s vodeće pozicije, ali za vratom im puše zagrebačka Mladost sa samo dva boda razlike. Šibenik se trenutno bori za opstanak zajedno sa Centrometalom i Siskom, što im je dodatna motivacija za ovaj susret, no Mladost kao vidno kvalitetnija ekipa ipak je favorit za sva tri boda. Uz to, sljedeće kolo Šibenik gostuje u Zagrebu pa je njihov opstanak doista upitan. U dosadašnjim međusobnim susretima Mladost je uvijek slavila i to uvjerljivim rezultatom od 3:0. Utakmica je po rasporedu u subotu u 16 sati na Baldekinu, a sude Marija Jakovac i Toni Ivković.

13. kolo:
Rijeka – Karlovac
Šibenik – Mladost Ribola Kaštela
Sisak – HAOK Mladost
Mursa Osijek - Centrometal

Super liga (seniorke)

Svega nekoliko dana nakon teške utakmice protiv ruskog Yeniseya odbojkašice Marine Kaštela nalaze se na zahtjevnom gostovanju u Zagrebu. Dvije vodeće ekipe prvenstva bore se za najbolju poziciju u susret doigravanju. Marinke su u velikoj prednosti s pet bodova razlike te su na pravom putu da zadrže mjesto na kojem se uvjerljivo nalaze od početka prvenstva. Marina je ove sezone tri puta svladavala najveće rivalke: dva puta u borbi za trofej i jednom u prvenstvu. Trener Milorad Krunić uoči susreta s Yeniseyom izjavio je kako uzvratna utakmica s Ruskinjama više služi kao priprema za puno važniji susret protiv zagrebačke Mladosti. Marinke se stoga dobro spremaju ne samo da nanesu još jedan poraz glavnim konkurenticama za naslov, nego i da nastave sjajan niz u domaćem prvenstvu. Utakmica je po rasporedu u subotu u 18 sati, a sudit će Ksenija Jurković i Miroslav Milinović.

Malene nastavljaju svoj put prema doigravanju u domaćoj utakmici protiv Poreča. Kaštela DC čvrsto drže treću poziciju, dok je četvrto mjesto još otvoreno za tri ekipe. Među njima je i Poreč koji se muči s formom, no u posljednje dvije utakmice ostvarie su dvije važne pobjede s kojima su se održale u borbi za bolji plasman. U međusobnim susretima Poreč se može pohvaliti s boljim omjerom, no u zadnje dvije utakmice Kaštela DC izvukla je glatke pobjede. Utakmica je po rasporedu u subotu u 16:15 sati u gradskoj dvorani u Kaštel Starome. Utakmicu sude Vedran Juravić i Tajana Maričić.

13. kolo:
Rockwool – Osijek
HAOK Mladost – Marina Kaštela
Kaštela DC – Poreč
Nova Gradiška – Vukovar


KOMENTARI: