hren
 

CHALLENGE KUP U KAŠTELIMA
Odbojkašice Marine Kaštela i ruskog Yeniseya u srijedu će se boriti za ulazak u četvrtfinale Challenge kupa. Ruskinje brane veliku prednost od 3:0 iz prve utakmice, što znači da Marinkama treba ista pobjeda da bi stigle do odlučujućeg zlatnog seta. Utakmica je u srijedu, 8. veljače u 17:30 sati u dvorani u Kaštel Starom.

Prije dva tjedna Marina Kaštela iskusila je hladnu, sibirsku klimu, a s njime i prvi ovosezonski poraz. Ruski Yenisey slavio je s uvjerljivih 3:0 napravivši veliki korak ka ulasku u četvrtfinale Challenge kupa. U uzvratnoj utakmici Marina ima težak zadatak ostvariti istu pobjedu, ali to ih samo dovodi do zlatnog seta kojeg također moraju osvojiti da bi ostvarile prolaz dalje. U međuvremenu je Marina upisala dvije prvenstvene pobjede, dok je Yenisey ostvario polovičan učinak – pobjeda i poraz.

Zanimljivo, Yenisey u gostima ima nevjerojatno loš niz od čak sedam poraza u posljednjih osam utakmica. Jedinu pobjedu ostvarili su u Challenge kupu kada su s 3:0 svladale grčki Pannaxiakos. Protiv Leningradka su izgubile u petom setu, a ostale utakmice završavale su sa po 3:1 i 3:0. S druge strane, Marina je ove sezone kod kuće neporažena. Ima šest pobjeda u prvenstvu, tri u Kupu i jednu u Challenge kupu.

Statistika, dakle, ide u korist Marini Kaštela, međutim, kaštelanke su svjesne jačine protivničke ekipe i težine zadatka koji je pred njima. No, lopta je okrugla i sport je do sada vidio mnoštvo iznenađenja i nevjerojatnih preokreta. Ipak, trener Marine Milorad Krunić sa zadrškom gleda na ovaj susret:

„Vrlo je nezgodno što smo u posljednje vrijeme ušli u ritam igranja za vikend i u srijedu, pogotovo zato jer su pred nama neke ključne utakmice. Smatramo da će biti jako teško pobjediti s 3:0, stoga će nam ova utakmica više poslužiti kao priprema za subotnji susret protiv zagrebačke Mladosti. Ona nam je puno važnija i puno toga donosi pa ćemo uvježbavati prije svega blokove, koji su ključni, a utakmica protiv Yeniseya je odlična prilika za to.“


KOMENTARI: