IZBORNICA MAJOLI POZVALA MLADU KAŠTELANKU
Prije nekoliko dana izbornica hrvatske Fed Cup reprezentacije Iva Majoli objavila je sastav za predstojeći turnir Prve skupine tog natjecanja. Među četiri tenisačice našla se i mlada kaštelanska tenisačica Tena Lukas.

„Iskreno, nisam očekivala da ću dobit ovaj poziv jer je dobra konkurencija, tu je dosta dobrih i mladih tenisačica koje su mogle biti u sastavu. Mogu reći da je ovaj poziv za mene ugodno iznenađenje i dobar poticaj za dalje“, rekla je 21-godišnja Tena koja je, zanimljivo, trenutno najstarija u ekipi.

Osim nje, poziv su zaradile Donna Vekić (20), Ana Konjuh (19) i Lea Bošković (17). Vekić i Konjuh već neko vrijeme igraju za reprezentaciju, dok je mlada Bošković debitantica. Tena, pak, drugu godinu zaredom boravi u reprezentaciji, a do sada je odigrala tri susreta te ima pozitivan omjer od dvije pobjede i jednog poraza. Svoj prvi poziv u reprezentaciju zaslužila je odličnim igrama pretprošle godine, dok je prošle godine imala nekoliko manje ozbiljnih ozljeda koje su joj usporile u napretku, ali izbornica Majoli ima povjerenja u nju.

„Riječ je o euroafričkoj skupini u kojoj će biti priličan broj reprezentacija podijeljene u nekoliko skupina. Mislim da će nas, uz Veliku Britaniju, Poljsku i Srbiju postaviti kao nositelje pa očekujemo i lakši ždrijeb. No, prije Fed Cupa početkom veljače, Tena će s pozivnicom nastupiti na jakom turniru u St. Peterbourgu. Na njemu će nastupati i tri-četiri tenisačice iz Top 10, što govori o jakoj konkurenciji“, pojasnio je Feliks Lukas, Tenin brat i menadžer.

„Osim toga, u planu je dobrim rezultatima doći do kvalifikacija barem jednog Grand Slama, poput Rolanda Garrosa kao najbolja varijanta te do kraja godine ući u Top 200 tenisačica“, kazao je Feliks.

Tena se trenutno nalazi u Zagrebu gdje se priprema za dva važna nastupa s kojim starta krajem siječnja, a o njoj se najviše brinu dva trenera – njen otac Ivica Lukas i Jure Udovičić.

„Trenutno treniram u dvorani u Zagrebu zbog vremenskih neprilika u Kaštelima pa baš i nemam uvjeta za treniranje u zatvorenom. Međutim, kad je vrijeme dobro mogu reći da mi je upravo u Kaštelima i najbolje. Ali, kad se usporedi s uvjetima koje imaju druge tenisačice koje su otprilike istog ranga onda su one ispred nas, a mi se uglavnom moramo snalaziti, u čemu mi najviše pomaže otac“, rekla je Tena.

Unatoč tome, Tena se može pohvaliti sa po četiri osvojena ITF turnira u pojedinačnom i u parovima, prije tri godine osvojila je seniorsko dvoransko prvenstvo Hrvatske i još mnogo trofeja u juniorskim kategorijama. U novoj godini kreće s dva izazova, ali motivirano i spremno prema što boljem plasmanu u svjetskom tenisu.


KOMENTARI:

Stari Komentari (2)

  • (Gost_4160)

    Ovi Lukasi se stvarno tende u sport!

    oko 1 godine prije
  • Naša cura (Gost_2267)

    Bravo Tena ,bravo Lukasi .

    oko 1 godine prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara