hren
 

IZBORNICA MAJOLI POZVALA MLADU KAŠTELANKU
Prije nekoliko dana izbornica hrvatske Fed Cup reprezentacije Iva Majoli objavila je sastav za predstojeći turnir Prve skupine tog natjecanja. Među četiri tenisačice našla se i mlada kaštelanska tenisačica Tena Lukas.

„Iskreno, nisam očekivala da ću dobit ovaj poziv jer je dobra konkurencija, tu je dosta dobrih i mladih tenisačica koje su mogle biti u sastavu. Mogu reći da je ovaj poziv za mene ugodno iznenađenje i dobar poticaj za dalje“, rekla je 21-godišnja Tena koja je, zanimljivo, trenutno najstarija u ekipi.

Osim nje, poziv su zaradile Donna Vekić (20), Ana Konjuh (19) i Lea Bošković (17). Vekić i Konjuh već neko vrijeme igraju za reprezentaciju, dok je mlada Bošković debitantica. Tena, pak, drugu godinu zaredom boravi u reprezentaciji, a do sada je odigrala tri susreta te ima pozitivan omjer od dvije pobjede i jednog poraza. Svoj prvi poziv u reprezentaciju zaslužila je odličnim igrama pretprošle godine, dok je prošle godine imala nekoliko manje ozbiljnih ozljeda koje su joj usporile u napretku, ali izbornica Majoli ima povjerenja u nju.

„Riječ je o euroafričkoj skupini u kojoj će biti priličan broj reprezentacija podijeljene u nekoliko skupina. Mislim da će nas, uz Veliku Britaniju, Poljsku i Srbiju postaviti kao nositelje pa očekujemo i lakši ždrijeb. No, prije Fed Cupa početkom veljače, Tena će s pozivnicom nastupiti na jakom turniru u St. Peterbourgu. Na njemu će nastupati i tri-četiri tenisačice iz Top 10, što govori o jakoj konkurenciji“, pojasnio je Feliks Lukas, Tenin brat i menadžer.

„Osim toga, u planu je dobrim rezultatima doći do kvalifikacija barem jednog Grand Slama, poput Rolanda Garrosa kao najbolja varijanta te do kraja godine ući u Top 200 tenisačica“, kazao je Feliks.

Tena se trenutno nalazi u Zagrebu gdje se priprema za dva važna nastupa s kojim starta krajem siječnja, a o njoj se najviše brinu dva trenera – njen otac Ivica Lukas i Jure Udovičić.

„Trenutno treniram u dvorani u Zagrebu zbog vremenskih neprilika u Kaštelima pa baš i nemam uvjeta za treniranje u zatvorenom. Međutim, kad je vrijeme dobro mogu reći da mi je upravo u Kaštelima i najbolje. Ali, kad se usporedi s uvjetima koje imaju druge tenisačice koje su otprilike istog ranga onda su one ispred nas, a mi se uglavnom moramo snalaziti, u čemu mi najviše pomaže otac“, rekla je Tena.

Unatoč tome, Tena se može pohvaliti sa po četiri osvojena ITF turnira u pojedinačnom i u parovima, prije tri godine osvojila je seniorsko dvoransko prvenstvo Hrvatske i još mnogo trofeja u juniorskim kategorijama. U novoj godini kreće s dva izazova, ali motivirano i spremno prema što boljem plasmanu u svjetskom tenisu.


KOMENTARI:

Stari Komentari (2)

  • (Gost_4160)

    Ovi Lukasi se stvarno tende u sport!

    oko 3 godina prije
  • Naša cura (Gost_2267)

    Bravo Tena ,bravo Lukasi .

    oko 3 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara
 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij