hren
 

U GRADSKOJ DVORANI U KAŠTEL STAROM
Ovog vikenda, 24. i 25. rujna, Kaštela su centar pikado sporta u Hrvatskoj jer se u Gradskoj dvorani u Kaštel Starom okupio značajan broj najboljih hrvatskih igrača pikada na prvom Mastersu HPS-a, koji je u tijeku ove subote te završnici Kupa RH , koja će se održati u nedjelju.

Natjecanja na Mastersu u subotu ujutro, započela SU natjecanjima u disciplini Cricket za seniore i seniorke, nakon čega je uslijedio početak natjecanja u disciplini 501 SO za juniore U-15 i U-18 te natjecanje u disciplini 501 xx po kategorijama za seniore i seniorke, kao i disciplini parovi za seniore i seniorke.

U nedjelju je na rasporedu završnica Kupa RH na kojoj će se u konkurenciji dama ogledati 12 ekipa, među njima A1 Team iz Zagreba, koje love treći uzastopni naslov pobjednica kupa RH, a uz njih za što bolji plasman borit će se ekipe Dupli iz Splita, Petrinjke, DM Štrige iz Matulja, Dioklecijan iz Splita, šibenski Dišpet Jadrtovac i druge.
U konkurenciji seniora prijavljene su maksimalne 32 ekipe, a titulu pobjednika Kupa brani Posejdon 2, koji također love svoj treći naslov pobjednika. U konkurenciji za što bolji rezultat uz Posejdona 2 tu su i ekipe splitski Dioklecijan, zagrebački Janje Alfa Team i Ban Jelačić iz Zaprešića, klupski prvak Europe, ekipa Split Londra, zadarski Novi Bokanjac, Stari mlin iz Varaždina i drugi.

Zanimljivo je da se ovog vikenda u Kaštelima, umjesto na standardnih 30 pikado aparata igra na čak 40 aparata, što omogućava da se znatno ubrza odigravanje HPS Mastersa te da se na završnici Kupa RH svi susreti već od prvog kola mogu odigravati na dva aparata istovremeno.

Svečano otvaranje natjecanja u nedjelju, planirano je u 9 sati, nakon čega slijedi 1. kolo natjecanja po skupinama. Drugo kolo je u 9.45 sati, a treće kolo u 10.30 sati.
Osmina finala za muškarce slijedi nakon pauze, u 12.15 sati, u 13 sati je četvrtfinale, a u 13.45 polufinalne borbe. Borbe za treće mjesto i finalne borbe započinju u 15 sati.
Četvrtfinale u ženskoj konkurenciji bit će u 12.15 sati, polufinalni mečevi u 13 sati, a finalni ogledi, kao i oni za treće mjesto u 14.30 sati.
Oko 16.30 sati je proglašenje pobjednika.

Domaćin ovih pikado natjecanja je kaštelanski klub Posejdon, a pozdrave dobrodošlice natjecateljima će uputiti i čelni ljudi Grada Kaštela.


KOMENTARI:

Stari Komentari

  • Nema komentara
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara