hren
 

13. EUROPSKO MAŽORET NATJECANJE
U slovačkom Puchovu proteklog vikenda održalo se natjecanje MWF - XIII. European majorette – Sport championship, na kojem je sudjelovalo oko 2.500 plesača i plesačica iz Austrije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Češke, Italije, Hrvatske, Mađarske, Poljske, Rusije, Slovačke, Slovenije i Srbije, a među njima i članice društva Korak – Mažoretkinje grada Kaštela.

Mažoretkinje grada Kaštela natjecale su se u mažoret plesu prestavivši se s dvije   koreografije, a na kraju natjecanja Brigita Jerkan u kategoriji juniori solo štap zauzela je 18. mjesto, dok su  juniorke mini formacija batonflag, u sastavu Ana Vicković,  Ana Skorup, Marija Kokan, Vedrana Zoko, Lara Zelić i Brigita Jerkan, osvojile peto mjesto.

Ovo natjecanje, koje je organizirala Majorette -sport world federation, a realizirala  Asociácia mažoretkového športu Slovensko, za djevojke iz Koraka, koje su primjereno predstavile svoj klub i grad, bilo je jedno novo iskustvo.

Kako je kazao koordinator Mažoretkinja grada Kaštela, Ivan Tošić, mažoretkinje će se do kraja tjedna kratko odmoriti, nakon čega slijede pripreme za predstojeće Svjetsko  natjecanje u mažoret plesu koje se održava krajem rujna u Poreču,  međunarodno natjecanje Kaštela dance open sredinom listopada u Kaštelima te regionalno natjecanje sredinom studenog u Splitu.


KOMENTARI:

Stari Komentari (5)

 • (Gost_8178)

  Bravo. evropsko iskustvo i diplome su tu. medalje će uslijediti iduću godinu.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_7961)

  Odlično, super;)

  oko 2 godina prije
 • (Gost_7006)

  bravo cure, sretno na Svjetskom prvenstvu!

  oko 2 godina prije
 • (Gost_8211)

  da . ide se na svjetsko natjecanje mažoretkinja pa na KAŠTELA DANCE OPEN.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_9051)

  fuj bilo ih jedne u kategoriji ma mislim:p

  oko 2 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara