hren
 

ŽETVA MEDALJA U BARU
Mažoretkinje grada Kaštela iz KUD-a Korak proteklog vikenda sudjelovale su na 7. Mediterannean best dance 2016. u crnogorskom Baru, gdje su još jednom bile uspješne i osvojile više medalja.

Natjecanje su organizirali plesni klub Habanera i Barske mažoretkinje, a nastupilo je oko 1500 plesača i plesačica iz Hrvatske, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Srbije, Bugarske, Albanije, Makedonije i Rumunjske i to u više plesnih disciplina, clasic ballet, break dance, hip hop, disco dance, latino show, mažoret ples, pom – pon, twirling i drugo.

Mažoretkinje grada Kaštela natjecale su se u mažoret plesu nastupivši s 15  koreografija.

U seniorskoj konkurenciji zlatna medalja pripala je  Sarah Pastuović i Katarini Džolić, koje su nastupale u duo pom-pon, a prvo mjesto na ovom natjecanju osvojila je i Brigita Jerkan u kategoriji solo štap za juniore, kao i Brigita Jerkan i Marija Kokan u kategoriji juniorki štap duo.

Zlatnom medaljom mogu se pohvaliti i juniorke u mini formaciji štap, koju su činile Ana Vicković, Marija Kokan, Vedrana Zoko i  Brigita Jerkan te juniorke Ana Vicković,  Ana Skorup, Marija Kokan, Vedrana Zoko, Lara Zelić i Brigita Jerkan u kategoriji mini formacija flag.

Marta Topčić i Lorena Bojić u kategoriji mini kids pom-pon duo osvojile su također 1. mjesto, kao i  Sara Ukić, Lara Krečak, Kiara Ivančić, Nada Strize u kategoriji mini kids štap. U kategoriji kadeti solo štap Lucija Vranješ osvojila je još jedno zlato za Kaštelanke, a Mia Kokan u kategoriji kadeti solo pom-pon osvojila je 2.mjesto .

Na 2. mjesto plasirale su se i Josipa Mustapić, Lucija Vranješ, Mia Kokan, Mia Boljat, Lara Zelić, Adriana Vrvilo s koreografijom u kategoriji kadeti mini formacija štap te Marta Topčić nastupivši u mini kids solo. Drugo mjesto pripalo je i Luciji Vranješ i Miji Kokan u kadeti duo pom-pon, a Brigita Jerkan, Vedrana Zoko, Lara Zelić, Kiara Ivančić, Žanamari Županović, Ana Vicković, Ana Skorup, Mia Boljat, Mia Kokan, Leona Tadin, Magdalena Ukić, Iva Mustapić, Josipa Mustapić, Adriana Vrvilo i Lucija Vranješ u kategoriji juniori velika formacija štap osvojile su 3. mjesto.

Kadeti velika formacija štap, Marta Topčić, Lorena Bojić, Antea Ivakić, Valentina Barić, Anamarija Abaza, Andrea Rapič, Dina Rapić, Jelena Botić, Marija Nožina, Anđela Drnasin natjecanje su završile na 5. mjestu, dok su seniorke duo štap magdalena jerkan i Katarina Džolić bile šeste.

Članice Twirling kluba Korak nastupile su na natjecanju s četiri koreografije osvojivši sva prva mjesta i to Sarah Pastuović sa tri koreografije u kategorijama  juniori solo struting, seniori solo dance i solo 1 štap (program WBTF). Četvrtu zlatnu medalju u twirlingu osvojila je Katarina Džolić u kategoriji seniori solo struting.

- Ostvarenim rezultatima vrlo smo zadovoljni, štoviše i ponosni.  U nepune dvije godine djelovanja Mažoretkinje grada Kaštela osvojile su preko 30 medalja i gotovo 20 pehara, dok Twirling klub Korak ponosni je vlasnik osam medalja. 
Sada se možemo dan-dva odmoriti, a potom posvetiti pripremama za predstojeće Europsko natjecanje u mažoret plesu koje se održava u slovačkom gradu Puchovu a na koje su se plasirale predstavnice  juniorskog uzrasta - kazao je koordinator Ivan Tošić .

Foto: Mažoretkinje grada Kaštela


KOMENTARI:

Stari Komentari (4)

 • (Gost_2519)

  Bravo KUD KORAK - Bravo Twirling klub Korak. Djeca putuju, vesele se i medalje osvajaju. Svaka čast.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_6504)

  uf

  oko 2 godina prije
 • Jaja (Gost_1389)

  Hvalite me usta moja ...kad neće nitko...uf uf

  oko 2 godina prije
 • (Gost_2170)

  Bolje ste od ovih šta iza njih stoji politička elita!

  oko 2 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara