hren
 

BENDER SRUŠIO HRVATSKI REKORD
Iako su ove sezone rezultatski podbacili i ispali iz prve lige, Ribolu Kaštela može se pohvaliti viješću koja je stigla iz američkog Brooklyna. Naime, sinoć se u  New Yorku održao NBA draft u kojem su dva hrvatska košarkaša ostvarila zavidan uspjeh. Riječ je o Draganu Benderu i Anti Žižiću.

Devetnaestogodišnji Dragan Bender ostvario je najbolji plasman na draftu u povijesti hrvatskih košarkaša. Bio je četvrti pick, a sretna je momčad Phoenix Sunsa u kojoj će Bender nastojati opravdati tako visok odabir. Tako je nakon samo godinu dana skinut rekord kojeg je postavio Mario Hezonja, prošle godine bio je peti pick Orlando Magica.
Ante Žižić također se probio kroz prvi krug drafta. Kao 23. pick odlazi u višestruke prvake Boston Celtics, postavši treći hrvat koji je završio u Bostonu nakon Dina Rađe i Josipa Sesara.

Zašto je to toliko važna vijest? Upravo je ovaj dvojac prije tri sezone bio član Ribole Kaštela koja je osvojila A2 ligu i plasirala se u A1 ligu. Nakon sjajne sezone kao 16-godišnjaci uslijedio im je transfer. Žižić je otišao u Cibonu, a Bender u izraelski Maccabi.

Spomenimo još da je u drugoj rundi izabran i treći hrvat, Ivica Zubac. Mladi centar dolazi iz srpskog Mega Leksa, a izabrali su ga Los Angeles Lakersi. Samo je jedan hrvat jednom bio izabran od strane Lakersa, bio je to legendarni Krešimir Ćosić.
Bila je ovo sjajna večer za hrvatsku košarku i talentirane košarkaše.


KOMENTARI:

Stari Komentari (3)

 • (Gost_9386)

  Bravo Darko

  oko 2 godina prije
 • (Gost_6221)

  Moj autoru, u Bostona je igra Stojko Vranković a ne Josip Sesar.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_2115)

  I oni su igrali za Ribolu isto ka i Livaja za Gosk. Pristanite se vise lagat.

  oko 2 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara