hren
 

USKORO I PRVENSTVO ZA KADETE
Prinova u natjecanju prve A šahovske Premijer lige, kaštelanski šahovski klub Petar Sedlar Pepe, ambiciozno je krenuo u pripreme za ovogodišnje prvoligaško natjecanje,  a mladi članovi pripremaju se za skoro kadetsko prvenstvo države.

Ovih dana održana je redovna Skupština kluba, nakon koje je javnost informirana o uspješnom radu kluba, te činjenicom kako će na mečevima lige, u listopadu u šibenskom Solarisu, Kaštelani nastupiti s tri nova imena kojima su ovih dana pojačali svoje redove.

- Od ove godine smo u najvišem rangu natjecanja, zajedno s velikanima poput Liburnije, Solina, Zagreba, Mladosti i drugih. Bilo je potrebno pojačati redove pa smo doveli tri velemajstora, Drejeva, Ivaniševića i Lalića. Uz naše igrače Plenkovića, Lončara, Dorića, Jukića, Ribičića i druge imamo dobru ekipu i mislim da ćemo se moći boriti za jedno od prva četiri mjesta – kazao nam je predsjednik kaštelanskog kluba Ivica Brkić.

Brkić je također napomenuo kako klub ima dobre i ostale seniorske ekipe, drugu, treću i četvrtu, koje nastupaju u drugoj, trećoj i četvrtoj ligi.

- Klub je dobar, stabilan, u njemu vlada zajedništvo, uspijevamo se financijski pokriti, kako od Zajednice sportskih udruga, Grada, sponzora. Jedino imamo problem s prostorom, radi se o starom objektu koji prokišnjava, ali se nadamo da ćemo i taj problem otkloniti – optimističan je Brkić.

Dobre rezultate Kaštelani očekuju i od mlađih uzrasnih kategorija. Poseban adut je osmogodišnji Marin Grgantov, koji je, kako nam je kazao Brkić, ozbiljan te posjeduje izniman talent, jedan od najvećih talenata u Hrvatskoj.

Marin Grgantov  iz šahovske je škole kaštelanskog kluba, koja djeluje već 35 godina.

- Šahovska škola započela je radom još 1981. godine. Uglavnom djeluje u osnovnoj školi Ostrog gdje je vodi naša članica Darija Budiša, inače šahovski sudac. Također ravnatelji ove škole uvijek imaju sluha za šah, tako da većina naših domaćih igrača izlazi upravo iz lukšićke škole, iako imamo i djecu koja dolaze iz drugih Kaštela.
Iako mnogi ne misle tako, djeca su zainteresirana za šah, a sada ovaj sport ili igru promovira i Vlada po sustavu koji je predložio i ponudio gari kasparov – kazao je dopredsjednik kluba Milivoj Novak, naglasivši da šah razvija cijeli niz dobrih osobina, poput strpljenja, taktike, koncentracije, brzine odlučivanja, strategije.... a sve to se prenosi i na životnu svakodnevicu pa se uz šah izgrađuje dobre osobe, a učenici koji se bave šahom uglavnom su odlični učenici.

Dobri rezultati mlađih uzrasta uvjetovali su da se u klubu nadaju i dobrim rezultatima te medaljama na prvenstvu države za mlađe kadete koje se za desetak dana održava u Trogiru.


KOMENTARI:

Stari Komentari (3)

 • (Gost_3150)

  Sve u funkciji kaštelanskog HDZ-a, sve su zaokružili u svrhu stranke.
  Penga- planinarsko društvo Malačka,
  Ivanović- udruga s.Jerolim,
  Brkić-šahovski klub,
  Čagalj_Zekić_- Vodoprivreda,
  Boljat-Crveni križ...

  Trebalo bi s Brkićem odigrati partiju šaha, ali šaha na ploči a ne političkog što svaki dan igraju. Nažalost ovo kažemo da je i ovaj klub u svrhu HDZ-ovog držanja pod kontrolom svega u Kaštelima.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_5193)

  Doći će i tome kraj.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_2185)

  Nek zovu taxiste na turnir, koliko ga oni igraju u radno vrime, svi su mogli bit kandidati za internacionalnog majstora. Naravno, uz 2 zrna soli u glavi.

  oko 2 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara