hren
 

NA TERENU NA RESNIKU
Zahvaljujući hrvatskim iseljenicima u Australiji, koji potpisuju organizaciju te članovima kriket kluba Sir Oliver iz Splita, koji su domaćini, od 2. do 5. lipnja na igralištu na Resniku održat će se 1. Mediteranski kriket turnir na kojem će nastupiti šest kriket ekipa.

Ekipe će pristići iz Hrvatske, Ukrajine, Rumunjske, Crne Gore i Indije, a to će biti drugi međunarodni kriket turnir u Hrvatskoj, nakon što su se igrači kriketa susreli na turniru koji je održan na Visu.

Od tri hrvatska kluba na turniru na Resniku nastupit će splitski klub te igrači kriketa iz Zagreba, iz Indije stiže ekipa Ambassadors, ekipa Romania Bears iz Rumunjske, ekipa Ukraine, koju uglavnom čine Indijci koji žive i rade u Ukrajini te crnogorska ekipa Porte Montenegro.

Zanimljivo je da je kriket sport koji se uglavnom igra u Engleskoj i zemljama Commonwealtha, a engleski mornari još su ga prije 200 godina donijeli na otok Vis. No, s odlaskom mornara otišao je i kriket i nekoliko puta pojedinci su ga pokušavali ponovno utemeljiti.
Krajem 90-ih godina prošlog stoljeća te početkom ovog, kriket se u Hrvatsku ponovno vratio kroz tri kluba, Zagreb, Split i Vis. Ovim turnirom svi zainteresirani s ovih područja, mogu se upoznati s vještinama kriketa, koje su do sada imali priliku vidjeti tek na malim ekranima.

Ekipe će na turniru biti podijeljene u dvije grupe, prvu će činiti Zagreb, Porto Montenegro i Romania Bears, a drugu Split, Ukraine i Ambassadors.

Raspored:

2. lipnja

 9.00     Zagreb – Porto Montenegro
12.15    Split – Ukraine
15.30    Porto Montenegro – Romanian Bears

3. lipnja

 9.00       Split - Ambassadors
12.15      Zagreb – Romanian Bears
15.30      Ukraine – Ambassadors

4. lipnja na rasporedu su mečevi po plasmanima u grupama

5. lipnja je finalni dan.


KOMENTARI:

Stari Komentari (4)

 • (Gost_6206)

  Ma daj! Super! Zato su betonirali stazicu. Samo teren nije lijep kao na slici, trave ima razbacano po mjestima i suhonjava je. Steta sto se nisu malo oko toga ranije potrudili. A onaj parkic za djecu u blizini je za ubiti se.

  oko 4 godina prije
 • (Gost_5098)

  Da Sir Oliver ... zavarit ću :D
  Garant stranci misle da je to neki naš plemić, svaka čast.

  oko 4 godina prije
 • (Gost_5721)

  Super!!! Genijalno da se ovako nesto dogadja kod nas!!! Cestitke momci i svaka vam cast!!
  :)

  oko 4 godina prije
 • (Gost_2183)

  ako ćedu igrat po klasičnin pravilima - jedna utakmica traje 3 dana... najboje ponit ležaljku, suncobran i frižiderić i guštat u u vrhunskome kriketu :D

  oko 4 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij