hren
 

NEUTABANIM STAZAMA
Proteklih nekoliko dana područje srednje Dalmacije bilo je raj za više od 500 motorista koji su iz različitih krajeva svijeta stigli na ovogodišnji Krka Enduro Raid, avanturističko putovanje nepristupačnim terenima krškog krajolika.

Krka Enduro Raid priča je koju su na svojim enduro motociklima pričale već tisuće motorista tijekom šest godina, koliko se ova manifestacija održava na ovom području.
A cijelu priču pokrenuli su prije 10 godina Talijani Marco Borsi i Claudio Verna koji su na svojim motociklima stigli u Hrvatsku i ostali očarani prirodnim ljepotama, nakon čega su odlučili u Hrvatsku dovesti što veći broj svojih prijatelja motorista i njihovih obitelji. I prije šest godina rodila se ideja o održavanju Krka Enduro Raida, a prije dvije godine i za održavanjem  Croatia Rallya u kojem se sudionici voze zanimljivim predjelima obale i zaleđa.

Oba događaja promoviraju Hrvatsku među poklonicima enduro vožnje te iste dovode u vrijeme predsezone. Za mnoge od njih ove su vožnje zamjena za nedostižni relly Dakar, na kojem je uspješno nekoliko puta sudjelovao i jedan od inicijatora vožnje u Dalmaciji, Marco Borsi.

Centar okupljanja za ovogodišnje sudionike, koji su pristigli iz Velike Britanije, Poljske, Njemačke, Italije, Švicarske, Južne Afrike, Amerike i drugih država, bio je Primošten, odakle su kretali na cjelodnevne vožnje na području Šibenika, Marine, Vodica, Trogira i Kaštela te Kaštelanske zagore.
Uz vožnju, posjetili su i zanimljiva mjesta, nekoliko eko-etno sela, kušali dalmatinske delicije, zabavljali se.

- Podršku manifestaciji dali su Ministarstvo turizma, kao i turističke zajednice županija i gradova koji se nalaze na ovogodišnjoj turi, kao i uprave županija i gradova, a među njima i Grad Kaštela. Hvala svima koji su nam dali potporu, a među njima je i dio građana, koji su ovu manifestaciju prepoznali kao dobru promidžbu ovog dijela Hrvatske – poručio je glasnogovornik TRX-a, Kaštelanin Patrik Grgurić, posebno se zahvalivši policijskim službenicima koji su u svakom trenutku sudionicima i organizatorima bili na usluzi.

Dio atmosfere pogledajte na fotografijama koje nam je ustupio organizator, TheRaid Experience – TRX, a koje su nastale na trogirskom i kaštelanskom području.


KOMENTARI:

Stari Komentari (6)

 • (Gost_9603)

  lipo lipo, samo ko ce sad poljske puteve obnovit. 500 kad ih prođe po putu, ostane oranica ....

  oko 4 godina prije
 • (Gost_5971)

  gledam slike i ne vidim oranicu. planina i kamenje i dalje na mistu. a kome služe ti poljski putevi?

  oko 4 godina prije
 • (Gost_5971)

  i znaš li ti kolikom se brzonom vozi po tim putevima? ja mislin da si ti brži u cokulama

  oko 4 godina prije
 • (Gost_3161)

  Lipo je da se ide u prirodu. Bilo bi lipše da idu nanoge (ili na mazgi :-), neko na motoru. Grad je pun buke. Čemu tu buku donositi u prirodu?

  oko 4 godina prije
 • (Gost_2237)

  Uvjek se javljaju dežurni policajci, kojima ma što napravili neče valjati, tj nači če uvjek neki prigovor.
  Momci sve u svemu svaka čast...

  oko 4 godina prije
 • (Gost_7976)

  Nek dodu i u Kastela ostavit pare, a ne samo u Primosten.

  oko 4 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij