hren
 

GALIĆU GODINA A GROZDEKU TRI MJESECA ZABRANE
Stegovno povjerenstvo Hrvatskog rukometnog saveza donijelo je odluku o kažnjavanju igrača RK Ribola Kaštela, Jure Galića, kojem se zabranjuje igranje rukometa na godinu dana, te igraču RK Zamet, Paulu Grozdeku, kojem se zabranjuje igranje rukometa tri mjeseca. Povjerenstvo je slučaj razmatralo po prijavi RK Zamet.

Razmatrajući ovaj slučaj Stegovno povjerenstvo preslušalo je audio snimku koju je 2. travnja nakon utakmice GRK Varaždin 1930 - RK Ribola Kaštela igrač Ribole Jure Galić poslao na mobitel igraču Zameta Paulu Grozdeku na kojoj na neprimjeren i uvredljiv način vrijeđa igrače RK Zameta. a koja u sebi sadrži vrijeđanje po nacionalnoj osnovi. Osim toga Povjerenstvo je pregledalo i poruku koju je igrač RK Zamet Paulo Grozdek 14. ožujka poslao Juri Galiću koja je također uvredljivog sadržaja a sadržavala je i neprimjerene, vrijeđajuće fotografije.

Igrači Galić i Grozdek Stegovnom su povjerenstvu dali svoje izjave u kojima su pokušali opravdati svoje postupke navodeći, između ostalog, kako se radi o uobičajenim načinima komunikacije među sportskim rivalima.

Obrazlažući svoju odluku o kažnjavanju obojice igrača Stegovno povjerenstvo navelo je kako je Galić uvrijedio sve igrače i navijače RK Zamet te stanovnike grada Rijeke, te kako će kazna od godine dana neigranja sigurno ostvariti učinak s obzirom da se Galić ispričao na svom postupku.
Stegovno povjerenstvo nadalje navodi kako je Paulo Grozdek slanjem neprimjerene i nesportske poruke uvrijedio Juru Galića i time ga isprovocirao na njegov kasniji neprimjeren čin, a kazna od tri mjeseca će također ostvariti učinak na igrača.

Na ovu odluku Stegovnog povjerenstva može se uložiti žalba u roku od osam dana od dana prijema odluke.

Iz RK Ribola Kaštela

Kako doznajemo iz kluba, RK Ribola Kaštela, nakon ove odluke očekuje se u slijedećem razdoblju pojačanje u redovima kluba i to na, za njih trenutno ključnoj poziciji vratara, jer su ovom odlukom ostali "tanki" na toj poziciji. Isto tako, još jednom podsjećaju na svoje dugogodišnje dobre odnose sa RK Zamet koje ovakvi izolirani slučajevi sigurno neće poremetiti.


KOMENTARI:

Stari Komentari

  • Nema komentara
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara