hren
 

CROATIA OPEN 2016.
Proteklog vikenda na zagrebačkom Jarunu održala se 33. međunarodna regata Croatia open 2016,. Na kojoj je nastupilo oko 700 veslača iz Hrvatske, Slovenije, Austrije, Srbije, Turske, Italije, Estonije, Slovačke i drugih zemalja, a među njima i veslači VK Marine Kaštela.

Mladi Kaštelani na regati su ostvarili odličan uspjeh, a medaljom se prva okitila Antea Duvnjak u dvojcu na pariće u kombinaciji sa veslačicom Gusara iz Splita, Maurom Mrduljaš. Nakon nje odličnim veslanjem i srebrenom medaljom, kaštelansku ekipu razveselili su Lovre Veljača u samcu kadeta, a u istoj utrci je Luka Grbeša bio četvrti. Nakon mladih su na stazu izašli Toni Čavka i Bernard Samardžić u dvojcu bez kormilara seniori B.  Ovo je bila možda jedna od njihovih najboljih utrka u dvojcu, a ovaj put sa Samardžićem na štrokeru, koji je pokazao da i to može. U manje od sekunde i po su kroz cilj prošle prve tri posade, a Kaštelanii su bili treći, poslije Turske i Austrije.

Drugi dan je započeo zlatom Luke Grbeše i Lovre Veljače u dvojcu na pariće kadeta. Svojim nastupom su pokazali da uz još nekoliko momaka koji nisu bili na regati u budućnosti kaštelanski klub može računati na dobre rezultate.

Čavka i Samardžić su drugi dan natjecanja nastupili u četvercu bez kormilara za seniore u kombinaciji sa Danijelom Plišičem iz Rijeke i Matom Brandtom iz Vukovara, ali je ovaj put mjesto štrokera preuzeo Čavka. Odličnom trkom i konstantnim košavanjem zauzimanja prve pozicije, ova se posada nametnula izborniku, a Čavka po ko zna koji put potvrdio da je odlični štroker i da od posade uvijek izvlači maximum. Na cilju su bili treči iza Turske i Austrije sa zaostatkom manje od dvije sekunde.

Sljedeći nastup veslače Marine Kaštela očekuje za dva tjedna u Dubrovniku.


KOMENTARI:

Stari Komentari (5)

 • (Gost_4226)

  Svaka čast i kapa do poda pogotovo čavki i samardžiću,a vidi se da i mladi nadljednici pilako dolaze

  oko 3 godina prije
 • (Gost_2222)

  Bravo ciloj ekipi posebno seniorima Čavki i Samardziću ;)

  oko 3 godina prije
 • (Gost_4226)

  Nastavit tako do kraja sezone

  oko 3 godina prije
 • (Gost_6165)

  Bravo mladosti lipa! Čestitke vama, trenerima i roditeljima!

  oko 3 godina prije
 • (Gost_8104)

  Bravo ekipa

  oko 3 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara