hren
 

KOŠARKAŠKA POSLASTICA NA SOKOLANI
U ponedjeljak u 18,00 i u srijedu u 17,45 sati u Kaštel Sućurcu, dvorana 'Sokolana', igraju se prijateljske međunarodne utakmice između KK 'Ribola Kaštela' i američke sveučilišne selekcije pod nazivom 'GLOBAL SPORTS ACADEMY'.

Američka selekcija je sastavljena od igrača iz prve divizije NCAA natjecanja, a među odabranim igračima nalazi se i hrvatski reprezentativac IVAN BENDER, inače brat DRAGANA BENDERA čijim se košem u zadnjoj sekundi u Velikoj Gorici prije dvije sezone momčad 'Ribola Kaštela' plasirala u A-1 ligu. Ivan Bender je dvije godine pauzirao zbog teških ozljeda i operacija, a sada se vraća na teren kao član renomiranog sveučilišta MARYLAND.

Sastav američke selekcije: Marquis Wright- Siena, Nico Clareth- Siena, Bryce Thurston- Mt St Mary's, Jordan Tyson- St Bonaventure, Nate Pollard- Rice, Ivan Bender- Maryland, Drew Edwards- Providence, Jalen Lindsey- Providence, Ronnie Drinnon- St Francis Pa, Cam Smith- Dartmouth.

S obzirom da seniorska momčad 'Ribola Kaštela' sa pripremama počinje 01.rujna, pa više igrača trenutno nije na raspolaganju, kao gosti pozvani su bivši NBA igrač, 220 cm visoki BRUNO ŠUNDOV, dojučerašnji igrač 'Cedevite' ANTE DELAŠ, te poznati internacionalci NENAD DELIĆ, JOSIP GLAVINIĆ i Kaštelanin MATEO KEDŽO. U drugoj utakmici moguć je i nastup Sućuranina LJUBE ŠAMADANA.

 Oporavljeni DAMIR RANČIĆ predvoditi će domaći dio ekipe. Uz njega trebali bi nastupiti i NIKOLA DOŠEN, IVAN RAŠETINA, DINO ŠIPIĆ, PAVAO BLAŽEVIĆ i JOSIP KARANUŠIĆ, a moguće je da im se nakon jednogodišnjeg izbivanja u Kanadi pridruži i STIPE REŽIĆ.

Uskoro 3. Memorijalni turnir 'Dino Nikolov'

Od ostalih vijesti iz kluba treba reći da je u pripremi 3. Memorijalni turnir 'Dino Nikolov' koji će se za uzrast juniora (rođeni 1998. i mlađi) odigrati u ponedjeljak 31. kolovoza, te da su novu natjecateljsku sezonu KK 'Ribole Kaštela' ove godine imali čast otvoriti mlađi kadeti. Oni su na turniru 'Dani Alke i Velike Gospe' koji se odigrao u Sinju, u konkurenciji četiri prvoligaška kluba ('Alkar', 'Split', 'Šibenik', 'Ribola Kaštela'), osvojili pehar za drugo mjesto i srebrne medalje.


KOMENTARI:

Stari Komentari

  • Nema komentara
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara