hren
 

RUKOMET
Vrućinama usprkos, rukometaši Ribole Kaštela, jedinog premijerligaša iz Dalmacije privode pripreme kraju jer početkom rujna starta nova sezona. Kaštelani, nakon što su riješili pitanje sponzora i osigurali financije, posložili su igrački kadar tako da mogu odgovoriti izazovima nove sezone. Jer ona će biti pravo iskušenje s obzirom da šest momčadi ispada iz najjačeg razreda kao posljedica reorganizacije i smanjenja lige. ­

- Čeka nas žestoka borba, nema sumnje u to, međutim nakon što smo sjeli za stol procijenili smo da imamo dovoljno dobar igrački kadar s kojima možemo zadržati premijerligaški status. Osim toga, u ovih pet sezona smo pokazali da se možemo zadržati u krugu deset najboljih hrvatskih momčadi – kaže dopredsjednik kluba Željko Bujas.

Lancun kratak, ali pokriva

Kaštelani su se opet “pokrili lancunom” onoliko koliko je on dugačak. Izvijesno je da neće biti Marka Vukića koji je krenuo prema Zagrebu, dok su pridošli Mario Jelinić (Metković 1963), Lovre Klasanović (Zadar), te dva vratara Jure Galić (Varaždin) i Ivan Budalić. Svi su potpisali na dvije godine.


- Prva dva kola su nam jako važna, igramo protiv novih u Premijer ligi Medveščaka i Moslavine i to će nam biti pravi pokazatelj u kojem će smjeru krenuti natjecanje i što nas sve čeka – kaže Bujas.

Prvi trener Željko Čagalj je s reprezentacijom, ali po njegovom programu se rade treninzi koje vode pomoćnici Davor Bujas i Tino Pavić. Uz 18 igrača prve momčadi na treninzima je 13 juniora i pet kadeta jer će od ove sezone druga momčad Ribole Kaštela igrati u Drugoj HNL-jug.

Do početka prvenstva ostalo je samo uigravanje - prijateljski dvoboji s Izviđačem i Splitom, potom turnir u Ljubuškom, turnir u Kaštelima sa Zadrom, Metkovićem 1963 i Hrvatski dragovoljcem i tradicionalni nastup u Senju (Senj, Zamet i Buzet) koji će pokazati koliki su ovogodišnji dometi Kaštelana u Premijerligi.

Izvor: Slobodna Dalmacija


KOMENTARI:

Stari Komentari (6)

 • (Gost_8222)

  imali iko u ovom klubu osim bujasa i njegovih sinova.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_5158)

  Nema oni su prvi i zadnji!

  oko 3 godina prije
 • (Gost_6149)

  Otkada se klub zove Ribola Kaštela, jesan ja lud ili je ovi novinar Slobodne nepismen!!!!!!! A Portal prenosi bez ispravke!!!

  oko 3 godina prije
 • (Gost_5206)

  Ribola KAŠTELA NOVI SPONZOR nisi lud ti ni novinar samo nisi imao informaciju :D

  oko 3 godina prije
 • (Gost_7238)

  Da nije bujasa ne bi bill ni rukometa a vi mudrijaši mudrujte

  oko 3 godina prije
 • (Gost_8216)

  možda nebi bilo rukometa ali bi sigurno bili više janjčića živih

  oko 3 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara