AUTOMOBILISTI NA BRDSKOJ UTRCI
Brdsku stazu, dugu 4100 metara od Trolokava do vrha na Malačkoj, na 18. Nagradi Malačke Sv. Dujam, najbrže je prošao Crnogorac Miloš Asanović za upravljačem prototipa Radical 2,8.

U utrci koja se bodovala za prvenstvo Hrvatske, prvenstvo Regije jug te Centralno europsku zonu, Asanović je bio najbrži u prvoj utrci, no u drugoj je za 0.237 selundi bio brži Laszlo Szasz član kluba Dubrovnik Racing, koji je na Malačkoj nastupio u prototipu Luno Ferris Alfa V6. No to Szaszu nije bilo dovoljno, pa je na kraju za Asanovićem, koji je stazu prošao prosječnom brzinom od 115.292 km/h, zaostao 1.715 sekundi.
Najveću brzinu Asanović je postigao na ulasku u Radošič, pa je na tom mjestu zabiljeđena brzina od 237 km/h.

Zanimljiva borba vodila se među automobilima u prvenstvu Hrvatske, između  vozača najjaće klase, Siniše Krainca iz AK Rijeka za volanom Ford Escorta RS-a, Domagoja Perekovića iz AKK Zanatlija, koji je vozio Mitshubishi Lancer Evo IX te Istvana Kavecza iz AK Dubrovnik u BMW.
Na kraju je pobjeda pripala Kraincu, drugi je bio Kavecz, a treći Pereković. Zanimljiv je podatak da je dionicu, gdje su se postizale najveće brzine, u Radošiću, Krainc prošao s 183 km/h, a Pereković sa 188 km/h.

U Grupi N nastavljen je zanimljiv troboj vozača za upravljačem istog modela automobila Honde civic R-type.. Dubrovčanin Stijepo Manenica u prvoj utrci za sekundu je bio bolji od  svog sugrađanina Žarka Knega, no u drugoj utrci Knego je bio brži za više od 5 sekunci. Zagrepčanin Filip Magdić za razliku od prve vožnje u drugoj je pokazao svije kvalitete i stigao kao treči.

Miljenik domaće publike, Solinjanin Robert Bradarić od utrke je morao odustati zbog problema s motorom

Staza na Malačkoj, unatoč promjenjivim, pa o na trenutke neidgivarajućim vremenskim uvjetima, i ove je godine pokazala da je jedna od zanimljivijih i sigurnijih staza za brdske auto utrke, a organizaciju su i ovaj put odlično odradili članovi SAK Split.

Ukupne rezultate možete vidjeti na LINKU


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij