hren

ZBOG KRAĐE AZBESTOZA U KRNJEM IZDANJU
Stvaranje zanimljive tradicije održavanja biciklističke downhill utrke padinama Kozjaka, ove su godine pokvarili drski lopovi, koji su u prvim satima nedjelje ukrali čak 8 natjecateljskih bicikli. S gorkim okusom u ustima i u nemogućnosti da se svi natjecatelji uključe u utrku, organizatori iz BK Krš su prvo najavili otkazivanje utrke, no želeći pokazati da su spremni i na neugodna iznenađenja, finalna utrka ipak se održala.

Odlično vrijeme ovog vikenda i 1400 metara duga staza s visinskom razlikom od 320 metara, kojoj je start kod planinarskog doma Putalj, a cilj na parkingu kod groblja u Kaštel Sućurcu, obećavali su dobar biciklistički vikend na Azbestozi 2013. Stazu su inače uredili članovi splitskog BK Krš, a na njoj se nalazi cijeli niz prepreka, zavoja, skakaonica i drugih zanimljivih downhill elemenata.
No, nakon nemilog događaja razmišljalo se što učiniti s utrkom na koju su se odazvali brojni biciklisti iz Slovenije, BIH i Hrvatske, a zanimanje za nju pokazala je i brojna publika koja je najavila dolazak.

I tako je odvožena finalna utrka u kojoj su nastupila dva Slovenca, jedan Višanin i dvojica članova kluba domaćina.
Najbolji je ovog puta bio Slovenac Aleš Virtić, koji je stazu prošao u rekordnom vremenu od 3 minute i 26 sekundi, drugo vrijeme imao je Žan Miličević iz BK Krš, dok je njegov klupski kolega Hrvoje Perković bio treći.

- Unatoč svemu što se dogodilo, ne smijemo zaboraviti zahvaliti onima koji su nam i ove godine izašli u susret i pomogli u organizaciji ovog događanja. Osim naših sponzora, tu su i Grad Kaštela, kaštelanski lovci, HPD Putalj i HGSS- poručio je na kraju u ime organizatora Ratko Mimica.

Više fotografija pogledajte OVDJE…


KOMENTARI:

Stari Komentari (4)

 • (Gost_5162)

  Jadni oni momci šta su ostali bez bićikleti, sad će morat minjat sport.

  oko 7 godina prije
 • (Gost_8162)

  bićikleti :D

  oko 7 godina prije
 • (Gost_5467)

  Proša bi ja i brže da mi ne rade kočnice:)
  Svaka čast ekipi na hrabrosti i volji za organizirat ovakvu manifestaciju. Dogodine čuvamo bicikle sa puškama.

  oko 7 godina prije
 • radius (Gost_4107)

  lipo da se nešto dešava i da se ljudi druže u inače tmurnom sućurcu,šteta šta dogodine neče bit utrke,barem šta se ove trase tiče.

  oko 7 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij