hren

U nedjelju se na obroncima Kozjaka održalo rekreativno natjecanje u biciklističkom spustu (downhill). Time su se Kaštela pridružila malobrojnim hrvatskim gradovima koji imaju Downhill stazu. Radi se o ekstremnoj grani brdskog biciklizma sa ciljem postizanja što bržeg vremena spuštajući se na posebno pripremljenoj stazi. Staza je kreacija biciklističkog kluba KRŠ iz Splita, ujedno i organizatora Lige, koji su je kroz mnogobrojne radne akcije osposobili i pripremili za utrku.

Cilj manifestacije je bio upoznavanje vozača sa samom stazom i upoznavanje lokalnog stanovništva sa ovim sportom. Na utrci je prisustvovalo 20-tak vozača iz cijele županije, sa preko 50 navijača raspoređenih po cijeloj stazi koji su im davali podršku. Pobjednik utrke je Viktor Giljević iz Gradaca, dok je drugo mjesto sa neznatnim zaostatkom zauzeo Ljubo Jerčić iz kluba KRŠ.

Manifestacija je po mišljenju organizatora prošla odlično, iako je u samoj utrci bilo odustajanja uslijed ozljeda (na sreću samo lakših) i kvarova, što je sastavni dio tog sporta.

Organizator bi ovim putem htio zahvaliti svim vozačima i navijačima na dolasku, a posebne zahvale idu ljudima iz HPD Kozjak i GSS-a bez čije podrške i suradnje ovakva manifestacija ne bi bila moguća.

Nakon utrke u prostorijama PD Putalj, HPD Kozjak i BK KRŠ dogovorili su daljnju suradnju u vidu osposobljavanja dodatnih planinarskih putova, uređenja postojećih, te organizacije sličnih događanja na višem nivou.

 


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij