hren

Odbojkašice Marine Kaštela pobjednice su 15. INA sportskih igara mladih u kategoriji 1993 i mlađe. Na završnici igrale su pobjedničke ekipe sve 4 regije, i to predstavnik Regije Jug – OK Marina Kaštela, predstavnik Regije Istok – Osijek, predstavnik Regije Zapad – Pula i predstavnik Regije Centar – Zagreb.

U prvom polufinalnom susretu ekipa Pule je s 2-1 u setovima bila bolja od ekipe Osijeka, dok su u drugom polufinalu naše odbojkašice sa 2-1 svladale ekipu Zagreba. 

U prvom setu vodila se izjednačena i neizvjesna borba (26:24), koja je otišla na stranu naših odbojkašica. Drugi set je krenuo lošije za naše odbojkašice. Veliki broj grešaka Kaštelanki na servisu i prijemu servisa daje prednost od 6 poena ekipi Zagreba s kojom odlazi na prvi odmor. Do kraja seta nije se puno toga promijenilo te je drugi set otišao u korist gošći (25:17). U odlučujućem, trećem setu nastavlja se niz grešaka, te su Zagrepčanke vrlo brzo povele s 7:2. Na sreću, nakon time outa i jedne izmjene Kaštelanke se vraćaju u igru.  Sjajnom serijom servisa Marijete Runjić  i borbenom igrom  na mreži naših igračica stvara se dramatična završnica. Marinke su se bolje snašle i na kraju iz ponora stigli do pobjede (16:14) koja ih je odvela u finale.

U utakmici za 3.mjesto ekipa Zagreba sa rezultatom 2:1 je pobijedila ekipu Osijeka, dok je u finalnom susretu  Marina Kaštela svladala Pulu rezultatom 2:1(18:25, 25:14, 25:4).

Iako su naše odbojkašice gubile 1-0 u setovima uspjele su preokrenuti tijek utakmice i doći do pobjede.  Posebno raspoložene u pobjedničkim redovima u napadu bile su Tea Jurić  i Marijeta Runjić koje je odličnom organizacijom igre „upošljavala“  mlada Matea Ćurak, dok su  Nika Stanović i Mirta Bašelović  bile neprobojni blok ekipe.

Najboljom igračicom završnog turnira u Splitu proglašena je igračica OK Marina Kaštela Tea Jurić.

Ekipa Marine Kaštela  ove godine je pomlađena, uz dvije starije i iskusnije  djevojke, rođene 1993, igrale su djevojke koje su rođene 1995 i mlađe pa će zasigurno i sljedećih   godina postizati izvrsne rezulate.

U gornjem redu slijeva: Marina Perković (2.trener), Tea Jurić – kapetan, Ana Bilić, Matea Vidović, Maja Rašetina, Marijeta Runjić, Matea Ćurak, Doris Brkan, Branko Draganić (1.trener)
U donjem redu : Mirta Bašelović, Antonija Krešo, Ivana Pejić, Iva Turić i Nika Stanović.


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij