hren

Kaštel Stari, Gradska sportska dvorana, 14.05.2005. 2.HRL-jug, 22.kolo
RK "ADRIACHEM" – RK "HRVATSKI DRAGOVOLJAC" 36:25 (20:11)
Sama utakmica se otvorila jako neuvjerljivo i bez iti malo želje i žara od strane gostiju. Kako da su dugoraćani pomislili da će protivnik zaigrati opušteno i nonšalantno , pošto mu ova utakmica ništa nije značila, pa su nekako besciljno trčkarali terenom i odmah na početku utakmice dopustili domačinu da se odlijepi na nešto opipljiviju prednost – 8:3 u 11. minuti susreta. Možete samo zamisliti kako je šokiran bio trener Grubiša nakon ovakovog otvaranja utakmice! Naravno da je već tada bio primoran pozvati time-out ne bi li nekim divnim čudom pokrenuo i motivirao svoju momčad da napokon počme igrati rukomet. No, znate kako se kaže! Čuda se ne događaju svaki dan!

I nakon tog malog predaha, ništa novog, boljeg ni kvalitetnijeg u igri "Dragovoljca". "Ementaler-obrana" i konstantni propuh u njoj te brzopletost i bezidejnost u napadu. To vam je prava formula za siguran poraz!  Takvom igrom i neodgovornim ponašanjem do kraja poluvremena je prednost domaćina narasla do, čak, 9 golova razlike. No, što je još strašnije, opet su Dragovoljci primili ogromnih 20 golova u prvom polovremenu. Stvarno, za svaku pokudu i pogrdu!

Iako se u desetominutnom predahu između dvaju poluvremena pokušalo malo primiriti i ponešto dogovoriti, kako bi se rezultatsko stanje barem popravilo, slika gostujuće momčadi u drugom poluvremenu nije se bitno promijenila. Igrači "Adriachema" su dodali još samo malo gasa uvidjevši da je vrijeme za konačno riješiti pitanje pobjednika ove utakmice i ubrzo odlaze na najveću prednost u ovom susretu – 23:11, a semafor je pokazivao tek 34. minutu susreta. I tada su se igrači "Dragovoljca" i konačno predali.

I ono malo volje i želje što su u sebi imali, u potpunosti su izgubili i nade za bilo kakav povratak u utakmicu više nije bilo. Do kraja se igralo onako eksibizicijski i pomalo prijateljski, tek toliko da se utakmica što prije završi. Na parket su poslane mlađe snage da ih se malo isproba, ali ujedno i nagradi za iskazani trud i dolazak na brojne treninge. Moglo se i tada vidjeti ponešto dobrih poteza, a igra se odvijala uglavnom gol za gol. Na kraju je semafor pokazivao 36:25 za ekipu "Adriachema" i ovoj mori napokon je bio kraj!

Na kraju, što reći!? Nekako mi se, po mom skromnom sudu, čini da ova mlada ekipa "Hrvatksog Dragovoljca" nikako da pokaže i razvije svoj tako očiti talent i velike mogučnosti. Kao da svi još uvijek igraju u nekakvom strahu i, ono što se kaže, "pod ručnom kočnicom"! Jedno je stvarno sigurno: MOŽE SE PUNO BOLJE I KVALITETNIJE!

Jer kako protumačiti odlične predstave protiv superiornih Solinjana, a onda s druge strane početničke igre protiv slabijih Sinjana i Metkovaca!? Možda objašnjenje svega leži u činjenici da su "Dragovoljci" uglavnom svi još relativno mladi i neiskusni i da će im trebati još sezona-dvije da se napokon oslobode straha i pokažu što mogu i znaju. Nadajmo se da će u najgorem slučaju biti tako!


RK  "ADRIACHEM"

Ljubić, D. Bujas (7), Trivić (3), Matana (2), Predovan, Parat (2), Veljaća (6), Musulin (3), M. Bujas (7), Plazina, Jureškin (2), Šimac (1), Bakotin, Grbeša (2)
Trener: Ante Jureškin
Tehniko: Tomislav Jakšić
Služ. predstavnik: Željko Bujas

Sedmerci: 2/4
Isključenja: 4 min

 
RK "HRVATSKI DRAGOVOLJAC"

Joško Ivanišević, Jakovljević, Lazarušić (1), Jere Ivanišević (1), Lažeta, Vojnović (8), Pavić, Skender (2), Pleić (2), Dudaš, Čulić (1), Marasović, Tokić, Stipičić (10)

Trener: Zlatko Grubiša
Pom. trener: Krešimir Glavica
Služ. predstavnik: Darko Utrobičić

Sedmerci: 2/3
Isključenja: 14 min 

Suci: Marko Mucić i Roberto Parunov
Nadzornik: Ratko Kožul

Služ. liječnik: Jurica Skelin
Odgovorna osoba: Ivo Pavlov


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij