sport djeca

Hrvatska zaklada za znanost u suradnji s Ministarstvom turizma i sporta i ostalim partnerima započela je uspostavu "Hrvatskog nacionalnog sustava detekcije i razvoja sportskih talenata" u sklopu realizacije projekta "Biološka, kronološka i relativna dob u funkciji uspostave Hrvatskog nacionalnog sustava detekcije i razvoja sportskih talenata", priopćilo je u četvrtak Ministarstvo turizma i sporta.

Nacionalno vijeće za sport Republike Hrvatske, kao najviše stručno i savjetodavno sportsko tijelo, prepoznalo je nacionalnu važnost ovog projekta interdisciplinarnog karaktera. Za potrebe realizacije projektnih aktivnosti u Splitu će se uspostaviti i CRO SPORT TALENT LAB, čime će i započeti realizacija aktivnosti  prepoznavanja  mladih sportskih talenata propisana u okviru ciljeva Nacionalnog programa športa 2019. – 2026. Projekt je po dodijeljenim sredstvima najveći primarno kineziološki znanstveno-istraživački projekt u povijesti Zaklade i Hrvatske kineziologije, a za voditelja projekta imenovan je izv. prof. dr. sc. Dražen Čular.

U projektu osim Ministarstva turizma i sporta sudjeluju Kineziološki fakultet u Splitu, Grad Split, Centar izvrsnosti Splitsko - dalmatinske županije, Medicinski fakultet u Splitu, Hrvatski rukometni savez, Hrvatski odbojkaški savez, Hrvatski košarkaški savez, Hrvatski plivački savez, Hrvatski taekwondo savez te Europski institut za talente, obrazovanje, istraživanje i razvoj, dodaje se u priopćenju.

Foto: ilustracija Pexels


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno