mate parlov

Beograd će dobiti ulicu Mate Parlova, najuspješnijeg jugoslavenskog boksača svih vremena i osvajača naslova europskog i svjetskog prvaka, te olimpijskog šampiona, odlučilo je u utorak povjerenstvo Skupštine Beograda, u trenutku dok se u srbijanskoj prijestolnici održava Svjetsko prvenstvo u boksu.

Važno je da se kroz imenovanje ulica čuva sjećanje na velike sportaše i ljude, a boks je jedan od sportova koji je donio veliki broj medalja, ali prije svega i ljude koji su na najbolji mogući način predstavljali sport, rekla je predsjednica Povjerenstva Andrea Radulović, obrazlažući odluku da se Mati Parlovu dodijeli ime jedne ulice u Beogradu.

Rođeni Splićanin, Parlov je po završetku sportske karijere živio u Fažani, u Istri, i vodio vlastiti kafić u Puli. U amaterskoj karijeri imao je ukupno 310 mečeva i doživio samo 13 poraza te osam puta osvajao naslov prvaka Jugoslavije u poluteškoj kategoriji (1967-1974). Proglašen je hrvatskim sportašem 20. stoljeća, a njegovo ime nosi dvorana u Puli - Dom sportova "Mate Parlov". Umro je 29. srpnja 2008. i pokopan je u Puli.


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno

 
 

RAZVRSTAVANJE OTPADA
Razvrstavanjem do nižih računa i čistih Kaštela
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij
PRIKUPLJANJE SVIH VRSTA OTPADA U 2022.
Način prikupljanja miješanog, biorazgradivog i reciklabilnog otpada