livaja3

Josip Drmić je prvo ime HNL-a, već je na devet golova ove sezone.

Polako nam se bliži zimska stanka u HNL-u, a već su se neka imena istaknula kao vodeći igrači lige, prije svega to su trenutni najbolji strijelci, Josip Drmić iz Rijeke i Marko Livaja iz Hajduka.

Drmić je ove sezone zabio devet golova, a Livaja je na sedam.

SofaScore, popularna nogometna aplikacija koja prati statistiku HNL-a, objavila je zanimljive podatke za igrače Hajduka, Dinama i Rijeke.

Spomenuta aplikacija usporedila je statistiku Josipa Drmića, Marka Livaje i Brune Petkovića prema kojoj najbolje rezultate bilježi švicarski napadač Drmić.

Hrvat u švicarskom dresu proveo je 703 minute na travnjacima HNL-a ove sezone, zabio je devet golova i dva puta asistirao. Zabija pogodak svakih 78 minuta, ima 32% učinkovitosti, devet ključnih dodavanja i 5,1 osvojen duel po utakmici. Ukupna ocjena mu je 7.48.

Na drugom mjestu ove usporedbe smjestio se Marko Livaja s prosječnom ocjenom 7.40. Livaja je uz sedam golova i dva puta asistirao , zabija svakih 125 minuta, ima 18% učinkovitosti, kreirao je dvije velike prilike i uz to ima čak 17 ključnih dodavanja i vrhunskih 7.7 osvojenih duela po utakmici. Bez njega nema prave igre Hajduka.

Treći je Petković, a brine jedan podatak

Napadač Dinama i dalje traži onu sjajnu formu kada je uništavao protivnike u Europi i dresu reprezentacije, sjetimo se samo utakmica protiv Slovačke i Mađarske, u HNL-u je uz Oršića bio glavno ime, ali danas je to neka druga priča.

Petković ove sezone ima 449 minuta na terenu, tek ti gola i dvije asistencije, zabija svakih 150 minuta, realizacija mu je 19%, ima 11 ključnih dodavanja, ali najviše brine statistika u osvojenim duelima gdje je Petković dominirao zadnje dvije-tri sezone.

Izluđivao je protivnike svojim postavljanjem i osvojenim duelima, a danas je osvaja u prosjeku samo 3,9 duela po utakmici što je manje od Drmića i Livaje. Prosječna ocjena mu je 7.21.

Izvor : Gol.hr


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij