VALENTINO Rossi odradit će ovu sezonu, a onda otići u mirovinu.
Potvrdio je to sam deveterostruki svjetski motociklistički prvak, jedan od najboljih koji su se ikad utrkivali. Rossi je najavio konferenciju za medije za popodnevne sate dana, a na njoj potvrdio ono što su mnogi očekivali.

''Rekao sam da ću tu odluku donijeti sljedeće ljeto, ali već sam odlučio. Na kraju ove sezone idem u mirovinu. Nažalost, ovo je moja posljednja sezona u MotoGP-u. Teško je, ovo je tužan trenutak, ostavljam se onog što sam radio 30-ak godina'', rekao je Rossi koji je slavio naslove prvaka u kategoriji do 125 i 250 ccm prije nego što se prebacio u najjaču klasu i u njoj uzeo sedam titula.

Bogatu karijeru Rossi je započeo 1996. i u njoj upisao ukupno 115 pobjeda, među kojima 89 u kraljevskoj klasi. Ukupno se 235 puta uspinjao na pobjednička postolja.

"Sljedeće godine će mi se život promijeniti. Bilo je sjajno, uživao sam u svakom danu ovog vrlo dugog puta i doista sam se dobro zabavio. Četvrt stoljeća i više bio sam vozač. Stvarno je bilo sjajno. Imao sam neke nezaboravne trenutke sa svim svojim suradnicima i nemam više što za reći osim ovog što sam upravo rekao'' zaključio je talijanski motociklist.

Rossi bi svoju posljednju utrku trebao voziti 14. studenog kad je na rasporedu utrka u Valenciji.

Foto: Facebook official VR
Izvor: Index.hr


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno

 
 

RAZVRSTAVANJE OTPADA
Razvrstavanjem do nižih računa i čistih Kaštela
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij
PRIKUPLJANJE SVIH VRSTA OTPADA U 2022.
Način prikupljanja miješanog, biorazgradivog i reciklabilnog otpada