hren

HAJDUK je sinoć u prvoj utakmici drugog pretkola Konferencijske lige s 2:0 na Poljudu pobijedio kazahstanski Tobol i približio se plasmanu u iduću rundu.

Briljirao je mladi Marin Ljubičić s dva gola, no odličnu partiju odigrala je cijela momčad i navijači su s pravom zadovoljni.

Zadovoljan je i bivši igrač Hajduka Mario Carević, koji je za Index podijelio svoje dojmove.

Hajduk je napokon složio pravu momčad, ne samo za HNL nego i za Europu

Baš sam zadovoljan. Rezultat je jako dobar, a samim tim odmah i dojam je bolji. Vidio sam zanimljiv Hajduk, odlučnu momčad koja je znala u svakom trenutku što želi i kako do toga doći. Možda utakmica i nije bila ne znam kako atraktivna, ali i ne treba biti.

Rezultat je najvažniji, posebice u ovoj fazi, a vjerujem da će s vremenom i igra biti sve bolja. Hajduk je napokon složio respektabilnu momčad za HNL okvire, a vjerujem da je ova ekipa sposobna i za neki europski iskorak. Zasad ovo jako dobro izgleda, no ni u kojem slučaju ne smije se padati u euforiju. To bi bilo pogubno.

Ne bih želio izdvajati pojedince, cijela je momčad odigrala jako dobru utakmicu, ali mislim da je Hajduk ovaj put pogodio s pojačanjima. 

Samo bez euforije 

Lovrencsicseva lopta za drugi gol malog Ljubičića je potez klasnog igrača. Ljubičić je također odigrao fantastičnu utakmicu. Taj dečko mi se baš sviđa i mislim da ima kapacitet i potencijal da izraste u vrhunskog napadača. Moramo uzeti u obzir da nije bilo Biuka i Vuškovića, a ta dva igrača znače puno Hajduku. Tako da sam uvjeren da ova priča može biti zaista dobra i da Hajduk može daleko, Samo, ponavljam, ne smije se padati u euforiju, već treba ići polako iz utakmice u utakmicu.

Hajduk je prije lutao i gomilao igrače, sad je napokon dovodio ciljana pojačanja

Optimizam temeljim na činjenici da je Hajduk ovaj put pogodio sa svim igračima koje je doveo. Prije to nije bio slučaj. Previše se lutalo, godinama su se gomilali igrači. Sad je Uprava kluba ciljano dovela igrače koji su potrebni i vidi se značajan napredak. To je nešto što Hajduk prije nije imao. Možda još da se dovede jedno ciljano pojačanje na poziciji koja možda nije najbolje pokrivena i bit će to jako dobra momčad.

Krovinović i Livaja bit će vođe Hajduka 

Dolazak Krovinovića je podigao navijače na noge. Rekao bih s pravom, jer se radi o igraču koji u paru s Livajom čini razliku. Ne znam koliko je spreman, koliko trenutačno može, ali bez dvojbe radi se o igraču od kojeg očekujem da bude nositelj igre. Riječ je o igraču koji čini razliku i Hajduku je upravo takav profil bio potreban.

Gustafssonu je puno lakše nego njegovim prethodnicima

Vidim da su navijači oduševljeni što je trener Gustafsson sinoć slavio svaki gol. Kad je stigao, pričalo se da je hladni Šveđanin, koji možda ne poznaje dobro naš mentalitet. To su gluposti. Svaki čovjek ima emociju, bio on iz Švedske ili s Gibraltara. Naravno da mu je sad lakše kad u svlačionicu ima dobro izbalansiranu ekipu, momčad s glavom i repom, a to je privilegij koji njegovi prethodnici nisu imali. Sigurno je da mu ta činjenica olakšava rad.

Međutim, čovjeka ne poznajem i teško mi je suditi o njegovim kvalitetama na temelju dvije utakmice. Rezultati će na kraju pokazati kakav je, je li dobar ili nije. To je tako u trenerskoj branši.

Izvor : Index.hr


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij