hren

Hrvatska više ne može biti prva, a za drugo mjesto joj treba uvjerljiva pobjeda u zadnjem kolu i pobjeda Engleske.
Završio je drugi dan u skupini D na Euru i poslije odigrana dva kola Hrvatska je na trećem mjestu ljestvice. Poslije današnja dva remija, Hrvatske i Češke 1:1 te Engleske Škotske 0:0, prvi na ljestvici su Česi, slijede ih Englezi, a začelje pripada sljedećim suparnicima Vatrenih.

Hrvatska mora pobijediti u utorak Škotsku, želi li dalje i više ne može proći kao pobjednik skupine. Paradoksalno to ionako nije dobro jer se prvi križa sa skupinom prvaka u kojoj su Portugal, Francuska, Njemačka i Mađarska.

Pobjeda nam donosi drugo ili treće mjesto

Naša će pozicija ovisiti i o drugoj utakmici u grupi, odigraju li Česi i Englezi neriješeno u zadnjem kolu, Vatreni mogu dalje jedino s treće pozicije, bez obzira kolikom razlikom dobiju Škotsku. Bolja gol razlika će im trebati za tablicu trećeplasiranih reprezentacija.

Dobiju li Englezi minimalno, Hrvatska mora pobijediti Škotsku tri razlike za drugo mjesto, a svaka veća pobjeda Tri lava značit će da je Vatrenima potreban gol manje kako bi preskočili Češku.

U slučaju iste gol razlike s Česima, drugi će biti onaj koji bude imao manje žutih i crvenih kartona.

U slučaju da nam to ne uspije, Vatreni bi svakako s pobjedom prošli kao jedna od najboljih trećeplasiranih reprezentacija što se čini kako vrlo vjerojatna opcija.

Postoji teorija i s remijem

Drugog iz naše skupine čeka drugoplasirana reprezentacija iz skupine E (Španjolska, Poljska, Švedska, Slovačka, a završi li Hrvatska treća, ići će na pobjednika skupine B (vjerojatno Belgija), pobjednika skupine E (Švedska ili Španjolska) ili pobjednika skupine C (Nizozemska).

Hrvatska bi teoretski mogla još dalje i s remijem protiv Škota, odnosno sa samo dva boda. Ali mora se poklopiti puno toga, Švicarci i Turci moraju remizirati u izravnom okršaju za treće mjesto, Njemačka bi morala izgubiti od Portugala i još na kraju remizirati s Mađarima. 

Izvor: Gol.hr


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij