hren

DVA VIKENDA REKREACIJE
Ovog vikenda, u nedjelju 23. svibnja i sljedećeg vikenda, u subotu 29. svibnja, u Trogiru će se održati treći po redu Trogir Outdoor Festival. Radi se o jednoj od najboljih trail utrka u srednjoj Dalmaciji, namijenjenoj kako rekreativcima, tako i sportašima.. Iako su i dalje prisutna određena ograničenja sukladno pandemiji koronavirusa, organizatori su uspjeli osigurati da se zadovolje svi sigurnosni kriteriji za natjecatelje.

- Ovo je do sada bila najzahtjevnija organizacija Festivala. Okupili smo sve relevantne službe i postigli dogovor oko razina odgovornosti i organizacije kako bi sve prošlo besprijekorno. Počevši od policije, vatrogasaca, Trogir Holdinga, Crvenog križa Trogir, TZ Trogir, uz podršku BK Kairos, TK Split, TK Strka, MK Nema presinga, sportskih klubova i, naravno, Grad je dao maksimalnu podršku. Vjerujem da će sve proći u najboljem redu i pozivam sve sudionike na poštivanje mjera i pravila kako bi nam ovaj vikend ostao u lijepom sjećanju - rekao je dogradonačelnik Trogira Viktor Novak koji će se i sam okušati u utrci triatlona.

Osim plivačkog dijela u jezgri, trkačkog djela i biciklističkog dijela čija ruta ide kroz Trogir prema Okrugu i natrag, ovo natjecanje po prvi  put će ugostiti i Prvenstvo Hrvatske u triatlonu. Bit će tu još i dječjih utrka, super sprint triatlona, a prijavilo se više od 300 sudionika.

- Vjerujem da će ovo biti jedna dobra sportska i zabavna atrakcija za natjecatelje, ali i za Trogirane koji će se naći u gradu u subotu i nedjelju. Prijavljenih imam osim iz Hrvatske, BiH, Makedonije i Austrije. Sretni smo što smo uopće uspjeli organizirati natjecanje, a u budućnosti planiramo još više ovakvih natjecajna u pred i post sezoni. Mislim da Trogir i njegova baština i naše Čiovo nudi jedinstveno okruženje za ovakve događaje i da će to biti prepoznato još i više – zaključio je Novak.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij