hren

DINAMO i Villarreal večeras od 21:00 na Maksimiru igraju prvu utakmicu četvrtfinala Europa lige.

Nakon spektakularnog izbacivanja Tottenhama pred Dinamom je još jedan vrlo jak protivnik, koji je i prema kladionicama velik favorit u ove dvije utakmice. 

"Samim time što smo Tottenham prošli, bilo bi logično da kažem da nam oni više leže. Villarreal je potpuno drukčija momčad. Tottenham igra jako okomito s kratkim dodirima, Španjolci vole posjed, igrati od golmana, koja igra tika-taka nogomet. Takvoj momčadi je teže parirati, jer se dogode trenuci u kojima si dugo bez lopte i to treba istrpjeti. Moramo igrače uvjeriti da to nije nužno loše, da moramo biti strpljivi i da zatvaramo međuprostore. U pripremi utakmice Villarreal je bio teži za pripremiti momčad", kazao je Krznar.

Dinamov trener ima nevjerojatan peh da su mu se uoči utakmice godine ozlijedila dva glavna napadača, Bruno Petković i Mario Gavranović. Petković je ozlijedio rame na utakmici s Goricom, dok je Gavranović zaradio lakšu rupturu mišića na susretu sa Šibenikom, ali neće biti spreman za utakmicu.

"Petković je odradio dva treninga. Nije on još stopostotan i s liječnikom ćemo odlučiti hoće li igrati s nekom blokadom ili neće. Ako bude igrao, to će biti petnaest ili dvadeset minuta, no o tome ćemo odlučiti u četvrtak", dodao je Krznar, koji je sad prisiljen na "kemijanje" u napadačkom dijelu momčadi.

Dobra vijest je da će se u svakom slučaju na lijevi bok vratiti potpuno oporavljeni Joško Gvardiol, koji nije igrao više od mjesec dana. Luka Ivanušec je zabetoniran na desnom krilu, a Krznar muku muči kako sastaviti ostatak momčadi.

Varijanta 1: Oršić u špici, Majer na krilu

Osim ako nije pilio naopako i pokušao zavarati Španjolce izjavama da Petković praktički neće moći igrati, što je malo vjerojatno, Krznar će od prve minute krenuti s Oršićem kao klasičnim centarforom, Ivanušecom na desnom i Majerom na lijevom krilu.

Franjić bi trebao zauzeti njegovo mjesto u veznoj liniji, iako na toj poziciji može igrati i sve bolji Josip Mišić. Budući da je Krznar najavio da će morati suziti prostor Španjolcima između linija, u defenzivnom bloku će to najvjerojatnije izgledati kao 4-3-2-1.

Varijanta 2: Petković ipak od prve minute, Oršić na krilu

Pokaže li se da je Krznar pokušao zavarati Španjolce ili ako Dinamovi liječnici uspiju pokrpati Petkovića, onda će on predvoditi napad, a Oršić će zaigrati na svojoj prirodnoj poziciji. 

U toj varijanti Dinamo bi igrao u uobičajenom sustavu 4-1-4-1 s Jakićem kao "zadnjim", a Majer bi zauzeo klasično mjesto u veznoj liniji.

Varijanta 3: Iznenađenje

Iako najmanje vjerojatna, u ovoj varijanti bi špicu igrao Ijayi Atiemwen, s nadom da bi svojom brzinom mogao koji put pobjeći Villarrealovim stoperima, budući da bi se Dinamo onda orijentirao na kontre.

Oršić bi igrao desno krilo i sve ostalo bilo bi nepromijenjeno. Atiemwen u Dinamu još nije igrao špicu, ali mu to nije neprirodna pozicija jer je još u Gorici znao igrati u vrhu napada.

Izvor : Index.hr

 

KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij