hren

HRVATSKA rukometna reprezentacija od 18 sati u Borg El Arabu protiv Angole igra utakmicu 2. kola skupine C Svjetskog prvenstva.

Červarova momčad je u petak u prvom nastupu odigrala užasno protiv Japana i par sekundi prije kraja iz sedmerca spasila bod (29:29). Želi li zadržati realne izglede za borbu za medalje, Hrvatska više nema pravo na kiks u ovoj skupini ako želi u drugi krug prenijeti dovoljno bodova.

Lino Červar više ne može računati na Luku Cindrića koji je načet igrao protiv Japana i kasnije je utvrđeno da se ozljeda prepona pogoršala i jedan od najboljih hrvatskih igrača napušta kamp reprezentacije i odlazi na liječenje u Barcelonu. Umjesto njega u zapisnik je ušao Janko Kević.

Červar najavio agresivniju obranu

"Protiv Japana se nismo dobro postavili, ali osvojili smo bod i trebamo izvući pouku. Svi su danas napredovali, tako i Angola. Angola je jedna čvrsta ekipa, jaki su fizički, više su igrali, nisu bili toliko u izolaciji. Sutra je nova utakmica, moramo iskoristiti potencijale koje imamo. Moramo ući agresivno, odmah im se suprotstaviti, odigrati čvrstu obranu, ponavljam da sve kreće iz obrane. Treba izdržati, na muci se poznaju junaci, i, eto, to je naš zadatak", rekao je Červar na press konferenciji uoči utakmice.

Hrvatska nije nikad igrala protiv Angole koja je u prvom kolu izgubila od Katara 30:25. Podsjetimo, u drugi krug iz skupine prolaze tri momčadi, a Hrvatska se križa sa skupinom D u kojoj su Danska, Argentina, Kongo i Bahrein.

Izvor: Index.hr


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij