hren

Deset dana je ostalo do izbora za novog predsjednika Barcelone, možda i najvažnijih u dugoj povijesti kluba. Ostala su još tri kandidata, a to su Joan Laporta, Victor Font i Toni Freixa...

Za deset dana se održavaju možda i najvažniji izbori za predsjednika Barcelone u povijesti kluba. Klub drma velika kriza financijske, upravljačke i rezultatske prirode, a Barcelona je objavila imena trojice preostalih kandidata.

Neslužbeno najviše šansi ima Joan Laporta koji je funkciju obnašao od 2003. do 2010., u zlatnom vremenu kluba. uz njega, kandidati su Victor Font i Toni Freixa, dok je Emili Rousaud odustao od kandidature.

Novi će predsjednik imati pune ruke posla jer klub je u velikim dugovima i jako je pogođen krizom zbog koronavirusa i manjka prihoda, a na odlasku iz kluba je Leo Messi. Momčad ne izgleda spremna za borbu za trofeje, a bivši predsjednik Josep Bartomeu je ostavio afere u i oko kluba.

Navodno bi rezultati trebali imati velikog utjecaja na Messijevu odluku o odlasku ili ostanku, ali sam Argentinac se distancirao od procesa i nije dao potporu nijednom kandidatu. Ipak, lako je zaključiti da je Messi najbolji odnos imao upravo s Laportom iz trofejnih dana.

Laporta je kao glavnu točku kandidature istaknuo nagovaranje Messija na ostanak, dok se Font bavio većim stvarima: on želi potpunu reorganizaciju kluba i povratak korijenima u La Masiji te je radio na povratku Xavija u klub.

Izvor: Sportnet.hr


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij