hren

ŽDRIJEB europskih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. u Kataru održat će se 7. prosinca i na njemu će Hrvatska biti u prvoj jakosnoj skupini bez obzira na slabije rezultate u Ligi nacija.

Podsjetimo, Hrvatska je u Švedskoj u subotu izgubila 2:1 i bori se za ostanak u elitnom razredu Lige nacija. Već u utorak igra protiv Portugala na Poljudu te ovisi o rezultatu utakmice Francuske i Švedske. Unatoč tome, pozicija među elitom po pitanju kvalifikacija nije upitna.

Hrvatska u kvalifikacijama neće igrati protiv velesila

Svjetski doprvaci pripadaju zatvorenom krugu reprezentacija u kojem su Belgija, Francuska, Engleska, Portugal, Španjolska, Italija, Danska, Njemačka i Nizozemska, što znači da Hrvatska neće igrati s nekim od tih protivnika.

Srbija se pak ugurala u drugi šešir rezultatom 1:1 kod Mađarske u Ligi nacija u kojem su zasad Švicarska, Poljska, Švedska, Wales, Austrija, Ukrajina, Turska i Slovačka.

Deset reprezentacija još ne zna svoju konačnu sudbinu u jakosnim skupinama. To su Rusija, Grčka, Luksemburg, Cipar, Armenija, Rumunjska, Irska, Norveška, Finska i Bosna i Hercegovina. Potonje dvije reprezentacije bore se za ostanak u trećem potu.

BiH se bori za treći šešir

Ako Grčka ne izgubi od Slovenije, Bosni i Hercegovini je potreban najmanje bod protiv Italije. Ako BiH izgubi, Finska sigurno ostaje u trećem potu kako god završila njena utakmica protiv Walesa u Ligi nacija.

Na kraju, moguća je kvalifikacijska skupina zemalja bivše Jugoslavije. Hrvatska bi tu potencijalno bila kao predvodnik, a s njom bi se za odlazak na Mundijal borili Srbija, Bosna i Hercegovina i Slovenija.

U posljednjem kolu Lige nacija stići će i svi odgovori, nakon čega će šeširi biti zaključeni.

Izvor: Index.hr


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij